Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | MAI MULTĂ CENTRALIZARE ȘI MAI PUȚINĂ AUTONOMIE LOCALĂ – CONCLUZIILE INSTITUȚIILOR EUROPENE!

vezi mai mult

CALM a semnat un protocol de cooperare cu Asociația Municipalităților din Rusia
18.08.2019     
 
Directorul executiv al CALM Viorel Furdui: „Toată clasa politică trebuie să înțeleagă că dacă nu dărâmăm această verticală a puterii, în zadar mai vorbim despre o justiție independentă”
15.08.2019     
 
Ana Moraru: „Să lăsăm primarii în pace și să ne privim în oglindă”
15.08.2019     
 
Un primar!
15.08.2019     
 
Primarul municipiului Edineț, vicepreședintele CALM Constantin Cojocaru: „Dacă nu vom contribui la dezvoltarea economiilor locale, RM va fi sortită să bată încă mulți ani pasul pe loc"
15.08.2019     
 

MAI MULTĂ CENTRALIZARE ȘI MAI PUȚINĂ AUTONOMIE LOCALĂ – CONCLUZIILE INSTITUȚIILOR EUROPENE!

      
13.05.2019    

Instituțiile europene monitorizează care este gradul de democrație locală în țările membre ale Uniunii Europene, dar și ale Europei de Est și vin cu recomandări pentru autoritățile centrale atunci când se atestă regrese. În cadrul următoarei ediții a emisiunii „La Înălțime cu CALM” vorbim cu directorul executiv al CALM Viorel Furdui și expertul CALM Viorel Girbu despre concluziile Raportului Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE) privind „Democrația locală și regională în Republica Moldova” și ale studiului „Indicatorii de descentralizare fiscală în regiunea Europei de Sud-Est pentru perioada anilor 2006-2017”, document elaborat de NALAS – organizație ce întrunește reprezentanți ai autorităților locale din mai multe state ale Europei Centrale și de Est.

Unul dintre obiectivele CALM este respectarea drepturilor administrației publice locale și a autonomiei locale. În urma unor modificări legislative, serviciile notariale au fost îndepărtate de cetățenii, iar secretarii Consiliilor locale se confruntă cu mai multe impedimente în activitate după modificările Regulamentului cu privire la modul de ținere a Registrului de Stat al actelor locale. Despre ce este vorba, dar și ce soluții oferă CALM vom afla de la experții Viorel Rusu și Catalina Scortescu. Ilie Virtosu, primarul comunei Mălăiești, raionul Orhei ne va spune care sunt beneficiile înfrățirilor cu comunități din România, Polonia, Germania și alte țări.

Vă invităm să ne audiați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00, la postul de radio Eco Fm, pe frecvențele 97,6 MHz – Fălești; 100,2 MHz – Sângerei; 104,4 MHz- Anenii Noi, 98,5 – Ștefan Vodă, online pe http://ecofm.md/asculta-live/ și în fiecare zi de duminică, de la ora 14.10, la postul de radio Jurnal Fm, pe frecvențele 107,9 – Edineț; 95,2 – Sângerei; 88,2 – Telenești; 99,1 – Șoldănești; 91,2 – Rezina; 98,7 – Dubăsari; 100,1 – Chișinău, online pe http://live.jurnalfm.md:8000/;?type=http&nocache=474594.

Oamenii informați sunt puternici!

Emisiunea din "La înălțime cu CALM" din 11 mai 2019 poate fi accesată mai jos: 

 Emisiunea radio