Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Reprezentantul tinerei generații din Republica Moldova la CALRCE: „Procesul de descentralizare și principiul subsidiarității sunt instrumentele-cheie în stabilirea unei democrații puternice”

vezi mai mult

Dinu Guțuțui, primar de Zberoaia, Nisporeni: „De reformă este nevoie, dar nu acum!"
19.06.2019     
 
Încă două comunități locale vor beneficia de autospeciale din partea Austriei!
19.06.2019     
 
În cadrul CALM a fost constituită Rețeaua Profesională a specialiștilor din APL în percepere fiscală!
18.06.2019     
 
Site-ul www.serviciicomunale.md oferă posibilitatea de măsurare comparativă a performanței administrației publice locale (APL) în furnizarea serviciilor de gospodărie comunală!
17.06.2019     
 
SPECIALIȘTII FUNCIARI DIN PRIMĂRII, UNA DINTRE CELE MAI IMPORTANTE ȘI DISCRIMINATE CATEGORII DE FUNCȚIONARI, SE UNESC ÎN CADRUL REȚELEI CALM!
17.06.2019     
 

Reprezentantul tinerei generații din Republica Moldova la CALRCE: „Procesul de descentralizare și principiul subsidiarității sunt instrumentele-cheie în stabilirea unei democrații puternice”

      
08.04.2019    

Constantin Vlas, reprezentantul tinerei generații din Republica Moldova la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei CALRCE s-a arătat îngrijorat de evoluția lucrurilor în Republica Moldova, care afectează nu doar politicul, dar și interesul cetățenilor. Potrivit lui Constantin Vlas, acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de o reformă administrativă. „Trebuie să soluționăm nu doar problemele ce se regăsesc în Raport, dar și să identificăm soluții ce ar răspunde cerințelor și așteptărilor cetățenilor cărora, de asemenea, le sunt necesare principiile democrației și supremației legii.”

În discursul său ținut în cadrul celei de-a 36-a sesiuni a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE), Constantin Vlas a menționat că nimeni nu înțelege atât de bine ca membrii CALRCE faptul că procesul de descentralizare și principiul subsidiarității sunt instrumentele-cheie în stabilirea unei democrații puternice. „Sperăm că guvernul de la Chișinău va susține asemenea inițiative.”

Constantin Vlas a amintit că în februarie au avut loc alegeri parlamentare la care s-a înregistrat cea mai scăzută prezență la urnele de vot din toată istoria statului. „Mai mulți factori au generat această participare scăzută la vot, printre care lipsa încrederii în forțele politice, noul sistem de vot, gradul sporit de migrație, dar și situația primarului de Chișinău.”

Reprezentantul tinerei generații la CALRCE și-a exprimat speranța că cooperarea dintre Republica Moldova și CALRCE va permite asigurarea unor alegeri libere și corecte în statul nostru.

Serviciul de Comunicare al CALM