Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | „LA ÎNĂLȚIME CU CALM" DESPRE DEZVOLTAREA ECONOMICĂ A COMUNITĂȚILOR LOCALE

vezi mai mult

CALM a participat la discuțiile privind finanțarea educației timpurii!
18.10.2018     
 
Funcția publică trebuie să devină și în Republica Moldova una de prestigiu
18.10.2018     
 
APL trebuie să dispună de libertatea deplină de acțiune în reglementarea și gestionarea oricărei chestiuni de interes local!
17.10.2018     
 
Unele aspecte negative ale migrației pot fi transformate în oportunități
16.10.2018     
 
Descentralizarea ar oferi posibilitatea APL să dezvolte localitățile
16.10.2018     
 

„LA ÎNĂLȚIME CU CALM" DESPRE DEZVOLTAREA ECONOMICĂ A COMUNITĂȚILOR LOCALE

      
02.10.2018    

Emisiunea „La Înălțime cu CALM" de sâmbătă, 29 septembrie este dedicată unui eveniment semnificativ ce a avut la 25 septembrie, la Chișinău. Reuniunea a peste 100 de primari din Republica Moldova și România, în cadrul Conferinței internaționale „Dezvoltarea Locală Integrată și Creșterea Economică" a fost posibilă datorită colaborării eficiente dintre Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Asociația Orașelor din România (AOR). În cadrul întrunirii au fost prezentate programe și proiecte implementate cu succes în comunitățile locale. De asemenea, au fost puse în discuție impedimentele, dar și soluțiile în procesul de atragere a fondurilor. Care a fost scopul organizării acestui eveniment, ce i-a determinat pe primarii de orașe din România să vină în Republica Moldova, care ar fi soluțiile ce ar contribui la dezvoltare, dacă este sau nu interesat businessul să investească în localitățile noastre aflăm de la președintele CALM, primarul satului Selemet Tatiana Badan, președintele AOR Mădălin Ady Teodosescu, Ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță, Secretarul general adjunct al Guvernului Republicii Moldova Adrian Ermurachi, Președintele Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova Sergiu Harea, primarul orașului Tălmaciu, județul Sibiu Basarabu Nicole Petru, Directorul executiv al CALM Viorel Furdui, primarul orașului Comrat Serghei Anastasov, primarul orașului Cugir, județul Alba Adrian Teban, primarul orașului Drochia, vicepreședinte al CALM Nina Cereteu, primarul orașului Cricova Valentin Guțan, primarul orașului Căzănești, județul Ialomița Alexandru Măchiță, primarul orașului Cimișlia, vicepreședinte al CALM Gheorghe Răileanu, Primarul municipiului Edinet, vicepreședinte al CALM, Constantin Cojocaru, expertul în domeniul economic Viorel Gârbu, președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova Dan Nuțiu, președintele executiv al Asociației Orașelor din România Ionel Chirița, primarul orașului Geoagiu, județul Hunedoara Vasile Cărăguț și primarul de Costești, Ialoveni Natalia Petrea.

Tot în cadrul emisiunii aflăm care sunt solicitările primarilor din cele două state, formulate în cadrul unei Declarații comune a AOR și CALM.
Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM" și vă invităm să ne ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 și până la ora 12.00, la Eco FM, pe frecvențele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md.

Vă invităm să ascultați emisiunea înregistrată:

Partea I

Partea II