Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | CALM și Centrul Cultural Vatra vor coopera în vederea promovării activităților cultural-artistice în comunitățile locale!

vezi mai mult

Republica Moldova este codașă la capitolul autonomiei fiscale a autorităților publice locale
20.03.2019     
 
Primarul municipiului Strășeni Valentina Casian: „Susținerea de care se bucură CALM-ul din partea asociațiilor reprezentative ale APL din România este foarte benefică pentru toate unitățile administrativ-teritoriale din Republica Moldova”
20.03.2019     
 
Ion Munteanu, primar de Fetești, Edineț: „Viorile și violoncelele fabricate în Fetești ajung în toate colțurile lumii”
20.03.2019     
 
Natalia Petrea, primar de Costești, Ialoveni: „Ne dorim legătură directă cu finanțatorii europeni”
20.03.2019     
 
Inițiativele CALM la nivelul Uniunii Europene dau REZULTATE: numărul fondurilor UE pentru APL vor fi majorate substanțial și va fi creat un forum consultativ permanent cu APL!
19.03.2019     
 

CALM și Centrul Cultural Vatra vor coopera în vederea promovării activităților cultural-artistice în comunitățile locale!

      
25.07.2018    

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), reprezentat de președintele Tatiana Badan  și Asociația Obștească Centrul Cultural „Vatra", reprezentată de președintele Nicolae Avram au semnat marți, 24 iulie 2018, un Acord de cooperare.

Astfel, în baza Acordului, CALM și Centru Cultural „Vatra"  vor coopera pentru a realiza acțiuni specifice menite să susțină activitățile cultural-artistice, social și educative ale CC Vatra și comunitățile locale din Republica Moldova în domenii precum: implementarea de proiecte de interes comun; dezvoltarea unor platforme de informare a APL-urilor din RM privind activitățile CC Vatra și oportunitățile de participare a comunităților locale la aceste evenimente; promovarea atragerii personalităților vieții culturale din diferite localități ale RM, a persoanelor fizice, agenților economici, uniunilor și asociațiilor patronale naționale și internaționale, fundațiilor, organizațiilor neguvernamentale și a altor asociații locale și naționale, a mass-media dornice să susțină misiunea de promovare a valorilor culturale; planificarea în comun și coordonarea manifestărilor științifice, educative, cultural-artistice, comemorărilor, cu implicarea  cetățenilor RM din diverse localități din republică și de peste hotare; comunicarea, schimbul de bune practici și asistența mutuală pe parcursul implementării proiectelor comune, ș.a.

Primul eveniment care se va desfășura în baza acestui Acord avea loc în perioada 15-16 septembrie 2018,  în contextul organizării primei ediții a Festivalului Internațional "Generația Centenar". Scopul festivalului este de a conserva, a perpetua și a promova valorile românești și de a scoate în evidență diversitatea și, în același timp, tradițiile comune care stau la baza unității istorice, lingvistice și culturale ale acestui neam.

Festivalul este organizat de CC Vatra, sprijinit de Ambasada României în Republica Moldova și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și va include ample manifestări culturale: concerte de muzică populară și muzică ușoară, recitaluri poetice și de muzică folk, concursuri, ateliere de creație, expoziții, adresate tuturor categoriilor de vârstă.  Un accent special va fi pus pe promovarea tradițiilor specifice regiunilor istorice, inclusiv cele aflate în afara granițelor României. La festival sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților locale și centrale din Republica Moldova și România, oameni de cultură, meșteri populari, ansambluri etno-folclorice de pe ambele maluri ale Prutului, dar și toți cei care doresc să cunoască îndeaproape tradițiile și cultura poporului român.

Festivitatea se va desfășura în incinta Complexului Etno-Cultural „Vatra", amplasat în raionul Strășeni, km 32 și are capacitatea de a găzdui 50 000 de participanți, fiind dotat cu scene de concert și spectacole, locuri de agrement și alte dotări tehnice necesare.

Departamentul de Comunicare al CALM