Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | Autoritățile locale active în domeniul dezvoltării economice aderă la inițiativa Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)

vezi mai mult

CALM bate alarma în privința notificărilor neîntemeiate ale organelor de control administrativ ce afectează activitatea APL și a serviciilor publice de alimentare cu apă
17.07.2018     
 
DESCENTRALIZAREA REALĂ ÎN DOMENIUL POLITICII DE CADRE ȘI SALARIZARE - SOLUȚIE PROPUSĂ DE CALM PENTRU A OPRI EXODUL SPECIALIȘTILOR DIN APL!
17.07.2018      Foto: cancelaria.gov.md   
 
Câte un proiect implementat în fiecare oraș din Republica Moldova – inițiativa CALM la Consiliul Director al Asociației Orașelor din România
17.07.2018     
 
Comitetul Director al Inițiativei Primarii pentru Creștere Economică s-a întrunit într-o nouă ședință
12.07.2018     
 
Primarul de Palanca, Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM Larisa Voloh: „În cadrul CALM ne preocupă și creșterea capacităților femeilor"
10.07.2018     
 

Autoritățile locale active în domeniul dezvoltării economice aderă la inițiativa Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)

      
25.11.2017    

15 comunități locale și regionale - sate, orașe, municipii, consilii raionale și UTA Găgăuzia - au aderat la Clubul Primarii pentru Creștere Economică.

Miercuri, 15 noiembrie 2017, s-a desfășurat o nouă ceremonie de înmânare a certificatelor de membru pentru 11 Membrii Juniori ai Clubului Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)

La eveniment au participat circa 40 de persoane (primari și președinți de raioane, consultanți locali, reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene, Cancelariei de Stat, Congresului Autorităților Locale din Moldova, Agențiilor de Dezvoltare Regională, proiectului ”Migrație și Dezvoltare Locală” etc.)

În mesajul său de deschidere, Aneil Singh, șeful secției proiecte din cadrul Delegației Uniunii Europene, a încurajat noii membrii să se manifeste activ în susținerea dezvoltării economice și să valorifice oportunitățile pe care le oferă această nouă platformă de cooperare la nivelul țărilor Parteneriatului Estic.

În cuvântul său de salut, Dl Valentin Guznac, secretar general adjunct al Guvernului, a menționat despre importanța Inițiativei M4EG pentru a dezvolta capacitățile APL în promovarea dezvoltării economice locale și necesitatea consolidării comunității acestei noi inițiative.

Dl Viorel Furdui, director executiv al CALM, a reiterat necesitatea proceselor de descentralizare care să contribuie la consolidarea capacităților APL, inclusiv în domeniul inițiativelor de dezvoltare economică.

Prin semnarea formularului de membru, semnatarii își asumă obligațiade a elabora și implementa Planul de Dezvoltare Economică Locală (Plan DEL) în conformitate cu principiile Inițiativei M4EG, iar la rândul său Secretariatul Inițitivei M4EG se angajează să sprijine activ APL în acest proces.

Evenimentul a fost precedat de organisarea unei sesiuni de instruire în domeniul elaborării Planurilor DEL pentru consultanții locali din comunitățile aderante la această inițiativă.

Primarii pentru Creștere Economică (www.m4eg.eu) este o nouă inițiativă a Uniunii Europene care a fost lansată în ianuarie 2017 în cadrul Parteneriatului Estic. Scopul general al Inițiativei este de a susține primarii și administrațiile locale din țările Parteneriatului Estic să devină facilitatori activi ai creșterii economice și creării locurilor de muncă la nivel local.