Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | La inițiativa CALM, drumurile nimănui revin în gestiunea primăriilor și sunt reparate

vezi mai mult

CALM bate alarma în privința notificărilor neîntemeiate ale organelor de control administrativ ce afectează activitatea APL și a serviciilor publice de alimentare cu apă
17.07.2018     
 
DESCENTRALIZAREA REALĂ ÎN DOMENIUL POLITICII DE CADRE ȘI SALARIZARE - SOLUȚIE PROPUSĂ DE CALM PENTRU A OPRI EXODUL SPECIALIȘTILOR DIN APL!
17.07.2018      Foto: cancelaria.gov.md   
 
Câte un proiect implementat în fiecare oraș din Republica Moldova – inițiativa CALM la Consiliul Director al Asociației Orașelor din România
17.07.2018     
 
Comitetul Director al Inițiativei Primarii pentru Creștere Economică s-a întrunit într-o nouă ședință
12.07.2018     
 
Primarul de Palanca, Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM Larisa Voloh: „În cadrul CALM ne preocupă și creșterea capacităților femeilor"
10.07.2018     
 

La inițiativa CALM, drumurile nimănui revin în gestiunea primăriilor și sunt reparate

      
28.09.2017     TV Căușeni

După mai bine de trei ani de așteptare, primarii localităților din Republica Moldova primesc, în sfârșit, bani din Fondul Rutier. Autoritățile locale susțin că acestea sunt niște surse așteptate cu care vor reuși până la sfârșitul anului să repare o parte din drumurile locale. La începutul lunii septembrie, în mai multe localități din Căușeni au demarat o parte din lucrări. În premieră, orașul Căușeni va beneficia de circa 5 milioane de lei pentru reparația drumurilor: 3 milioane de lei fiind alocate de către Consiliul raional Căușeni, iar alte 2,5 milioane de lei au fost puse la dispoziție de către Primăria orașului Căușeni pentru drumurile locale pe care le are în gestiune.  Prezenți la o emisiune a unui post TV regional, primarul satului Săiți, Valeriu Musteață, care este și președintele Filialei CALM din Căușeni, primarul localității Baccealia, Svetlana Țâbârnă și primarul satului Tocuz, Alexandru Țurcan au vorbit despre destinația banilor din Fondul Rutier.

Potrivit lui Valeriu Musteață, faptul că astăzi se repară o parte din drumurile locale reprezintă o victorie a CALM. Svetlana Tăbârnă a menționat că repartizarea a fost făcută după numărul populației, câte o sută de lei pentru fiecare locuitor al localității, în așa fel încât să nu se supere nimeni.

Aleșii locali au mai menționat că de multe ori, o parte din banii repartizați din Fondul Rutier sunt alocați și pentru nivelarea celorlalte drumuri, dar și pentru curățarea acestora pe timp de iarnă.

O problemă identificată de invitații emisiunii ar fi faptul că primăriile nu aveau  în gestiune toate drumurile locale, o parte dintre acestea fiind ale nimănui.

Odată cu repartizarea banilor din Fondul Rutier, primăriile au fost puse în situația să se se adreseze Oficiilor Cadastrale pentru a primi în gestiune drumurile locale.

 

Primarii și-au exprimat convingerea că odată cu finalizarea lucrărilor de reparație a drumurilor, satele Republicii Moldova vor deveni mai accesibile pentru populație.