Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | CONSOLIDAREA CAPACITĂȚILOR REȚELEI FEMEILOR O PRIORITATE PENTRU CALM!

vezi mai mult

Nu poți construi străzi și drumuri comunale fără ca proprietarul și beneficiarul (APL 1) sa nu fie parte a acestui proces!
18.03.2018     
 
Expertul CALM Viorel Rusu: „Este necesară îmbunătățirea formatului pentru elaborarea CBTM"
18.03.2018     
 
Reprezentante ale CALM au întreprins o vizită de stidiu în Turcia
16.03.2018     
 
CALM și Camera de Comerț și Industrie (CCI) au decis să coopereze!
16.03.2018     
 
O delegație a CALM a făcut schimbi de practici cu colegii din Franța
16.03.2018     
 

CONSOLIDAREA CAPACITĂȚILOR REȚELEI FEMEILOR O PRIORITATE PENTRU CALM!

      
04.08.2017    

Fortificarea capacităților și perfecționarea cunoștințelor doamnelor primare de la primul mandat au fost obiectivele cheie urmărite în cadrul celei de-a patra runde a seminarului: ,,Guvernarea locală eficientă  şi sensibilă la dimensiunea de gen". Instruirea s-a desfășurat cu suportul Programului ONU ,,Femeile în politică".

Doamnele primare au beneficiat de o informare consistentă privind mecanismele de funcționare eficientă a APL, funcțiile și principiile bugetare dar și specificul sistemului bugetar în RM. Beneficiarele seminarului au apreciat organizarea ireproșabilă și plus valoarea informațiilor pe care le-au primit.

”Consider că acest seminar este unul eficient și important pentru noi primarele de la primul mandat. Am aflat multe lucruri pe care trebuie să le punem la punct. Mi-au plăcut foarte mult toți formatorii care au abordat niște teme foarte importante pentru activitatea noastră ca primare. Pe parcursul instruirii am simțit o atmosferă deschisă și plăcută. Vreau să mulțumesc tuturor organizatorilor pentru acest eveniment” a menționat Victoria Andriuța, primară a comunei Șeptelici Soroca.

Maria Manole, primară a satului Zubrești, raionul Strășeni a scos în evidență cunoștințele importante pe care le-a acumulat: ”Fiind primară la primul mandat consider că această instruire este foarte importantă iar asemenea seminare sunt binevenite deoarece ne formează niște abilități noi de lucru. Spre exemplu pentru mine personal este foarte important că aici am aflat niște informație utilă în vederea eficientizării și îmbunătățirii activității administrației publice locale. Cunoștințele obținute aici ne vor ajuta să îmbunătățim imaginea administrației publice locale și să prestăm servicii calitative".

Natalia Petrea, primară a satului Costești, raionul Ialoveni a subliniat valoarea schimbului de experiență între reprezentantele APL, dar și discuțiile cu experții CALM: ”Acest seminar este foarte util pentru că este vorba despre o generalizare a ceea ce este administrația publică locală. Pentru mine personal cel mai important este modulul financiar pentru că de fapt chiar și atunci cînd am făcut masteratul în administrație publică am fost mai puțin informați în domeniul financiar. Vreau să menționez că mentorii nostrii sint niște speciliști foarte buni și experimentați și de la ei am luat lucruri practice care urmează să le implementăm la noi în primării.”  

Programul ONU „Femeile în politică” este implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei.