Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | PRIMĂRIȚELE DIN CADRUL REȚELEI FEMEILOR CALM: VOCAȚIE ȘI PERFECȚIONARE

vezi mai mult

CALM bate alarma în privința notificărilor neîntemeiate ale organelor de control administrativ ce afectează activitatea APL și a serviciilor publice de alimentare cu apă
17.07.2018     
 
DESCENTRALIZAREA REALĂ ÎN DOMENIUL POLITICII DE CADRE ȘI SALARIZARE - SOLUȚIE PROPUSĂ DE CALM PENTRU A OPRI EXODUL SPECIALIȘTILOR DIN APL!
17.07.2018      Foto: cancelaria.gov.md   
 
Câte un proiect implementat în fiecare oraș din Republica Moldova – inițiativa CALM la Consiliul Director al Asociației Orașelor din România
17.07.2018     
 
Comitetul Director al Inițiativei Primarii pentru Creștere Economică s-a întrunit într-o nouă ședință
12.07.2018     
 
Primarul de Palanca, Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM Larisa Voloh: „În cadrul CALM ne preocupă și creșterea capacităților femeilor"
10.07.2018     
 

PRIMĂRIȚELE DIN CADRUL REȚELEI FEMEILOR CALM: VOCAȚIE ȘI PERFECȚIONARE

      
27.07.2017    
Femeile-primar continuă să aibă un loc distinct în programele de asistență lansate și desfășurate de Congresul Autorităților Locale. Astfel, fortificarea capacităților acestora și perfecționarea cunoștințelor au fost scopurile-cheie urmărite în cadrul celei de-a treia runde a seminarului: ,,Guvernarea locală eficientă  şi sensibilă la dimensiunea de gen". Training-ul s-a desfășurat cu suportul Programului ONU - ,,Femeile în politică".
Membrele Rețelei Femeilor CALM, care au beneficiat de instruire au apreciat formula adaptată seminarului. Astfel, elementul interactiv, discuția și transferul de bune practici au condus la acumularea unui bagaj suplimentar de cunoștințe privind gestionarea eficientă a activității, spun participantele.
Angela Crețu, primarul comunei Tigheci, raionul Leova, a menționat că, odată cu trecerea timpului, și primarii trebuie să se adapteze noilor cerințe, etalând un alt gen de management : "Acest seminar este foarte util pentru noi, persoane cu funcții de demnitate publică. Ne va ajuta în organizarea mai eficientă a activității noastre în cadrul administrației publice locale, în special sub aspectul managementului timpului , a resurselor financiare și umane.  Câtă experiență și cunoștințe ai avea, este nevoie ca permanent să le îmbogățești și să le înnoiești".
Zinaida Țurcanu, primar de Temeleuți, raionul Călărași, a subliniat plusvaloarea schimbului de experiență între reprezentantele APL, dar și discuțiile cu experții CALM: "Este un curs foarte binevenit pentru noi, primarii de la primul mandat,  avem ocazia să ne cunoaștem, să  împărtășim problemele cu care ne ciocnim, iar informația de aici ne va ajuta să găsim soluții pentru a depăși și rezolva aceste probleme. Consider că comunicarea între noi  este foarte benefică, iar în cadrul acestui seminar  avem ocazia să facem și un schimb de experiență și bune practici cu colegii."
Tatiana Panfili, primarul comunei Baiuș, raionul Leova, a împărtășit același punct de vedere, apreciind rolul CALM în perfecționarea continuă a edililor locali: "Este un seminar de un bun augur, unde putem lua foarte multe lucruri practice deja implementate de către alți primari, ceea ce poate duce dezvoltarea comunităților noastre.  Informația pe care am obținut-o în cadrul acestor 3 zile ne va ajuta să evităm anumite greșeli pe care le-au repetat alții și să sporim eficiența activității noastre. Pentru noi primarii de la primul mandat este foarte necesar ca să putem avea asemenea instruiri practice pentru a îmbunătăți activitatea noastră. Mulțumim mult CALM-ului pentru organizarea unor asemenea instruiri . De asemenea, vreau să mulțumesc secretariatului CALM pentru ghidarea și informarea permanentă pe care o oferă membrilor săi prin intermediul poștei electronice. Suntem foarte mulțumiți că suntem mereu la curent cu toate noutățile ce ne vizează."
Programul ONU „Femeile în politică" este implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei.