Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Comunicate | PRIMĂRIȚELE DIN CADRUL REȚELEI FEMEILOR CALM: VOCAȚIE ȘI PERFECȚIONARE

vezi mai mult

Delegația Republicii Moldova la Congresul Autorităților Locale și Regionale al CoE a solicitat autorităților din Ucraina să asigure minorităților naționale dreptul la educație
22.10.2017     
 
Congresul Autorităților Locale şi Regionale al Consiliului Europei condamnă suspendarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Republica Moldova va fi supusă monitorizării în materie de democrație locală și regională
22.10.2017     
 
Descentralizarea trebuie să aibă loc și în Republica Moldova, măcar și din motivul că georgrafic suntem în centrul Europei
21.10.2017      voceabasarabiei.md   
 
DIALOGUL ÎNTRE APC ȘI APL, INTERMEDIAT DE CONGRESUL AUTORITĂȚILOR LOCALE DIN MOLDOVA
18.10.2017     
 
CAZUL LUI DORIN CHIRTOACĂ ȘI SITUAȚIA ALEȘILOR LOCALI DIN MOLDOVA IN VIZORUL SESIUNII PLENARE A CONGRESULUI AUTORITĂȚILOR LOCALE ȘI REGIOMNALE AL CONSILIULUI EUROPEI! PE MARGINEA ACESTUI CAZ VA FI ADOPTATĂ O REZOLUȚIE SPECIALĂ!
17.10.2017     
 

PRIMĂRIȚELE DIN CADRUL REȚELEI FEMEILOR CALM: VOCAȚIE ȘI PERFECȚIONARE

      
27.07.2017    
Femeile-primar continuă să aibă un loc distinct în programele de asistență lansate și desfășurate de Congresul Autorităților Locale. Astfel, fortificarea capacităților acestora și perfecționarea cunoștințelor au fost scopurile-cheie urmărite în cadrul celei de-a treia runde a seminarului: ,,Guvernarea locală eficientă  şi sensibilă la dimensiunea de gen". Training-ul s-a desfășurat cu suportul Programului ONU - ,,Femeile în politică".
Membrele Rețelei Femeilor CALM, care au beneficiat de instruire au apreciat formula adaptată seminarului. Astfel, elementul interactiv, discuția și transferul de bune practici au condus la acumularea unui bagaj suplimentar de cunoștințe privind gestionarea eficientă a activității, spun participantele.
Angela Crețu, primarul comunei Tigheci, raionul Leova, a menționat că, odată cu trecerea timpului, și primarii trebuie să se adapteze noilor cerințe, etalând un alt gen de management : "Acest seminar este foarte util pentru noi, persoane cu funcții de demnitate publică. Ne va ajuta în organizarea mai eficientă a activității noastre în cadrul administrației publice locale, în special sub aspectul managementului timpului , a resurselor financiare și umane.  Câtă experiență și cunoștințe ai avea, este nevoie ca permanent să le îmbogățești și să le înnoiești".
Zinaida Țurcanu, primar de Temeleuți, raionul Călărași, a subliniat plusvaloarea schimbului de experiență între reprezentantele APL, dar și discuțiile cu experții CALM: "Este un curs foarte binevenit pentru noi, primarii de la primul mandat,  avem ocazia să ne cunoaștem, să  împărtășim problemele cu care ne ciocnim, iar informația de aici ne va ajuta să găsim soluții pentru a depăși și rezolva aceste probleme. Consider că comunicarea între noi  este foarte benefică, iar în cadrul acestui seminar  avem ocazia să facem și un schimb de experiență și bune practici cu colegii."
Tatiana Panfili, primarul comunei Baiuș, raionul Leova, a împărtășit același punct de vedere, apreciind rolul CALM în perfecționarea continuă a edililor locali: "Este un seminar de un bun augur, unde putem lua foarte multe lucruri practice deja implementate de către alți primari, ceea ce poate duce dezvoltarea comunităților noastre.  Informația pe care am obținut-o în cadrul acestor 3 zile ne va ajuta să evităm anumite greșeli pe care le-au repetat alții și să sporim eficiența activității noastre. Pentru noi primarii de la primul mandat este foarte necesar ca să putem avea asemenea instruiri practice pentru a îmbunătăți activitatea noastră. Mulțumim mult CALM-ului pentru organizarea unor asemenea instruiri . De asemenea, vreau să mulțumesc secretariatului CALM pentru ghidarea și informarea permanentă pe care o oferă membrilor săi prin intermediul poștei electronice. Suntem foarte mulțumiți că suntem mereu la curent cu toate noutățile ce ne vizează."
Programul ONU „Femeile în politică" este implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei.