Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Emisiuni Audio | MAI MULTĂ CENTRALIZARE ȘI MAI PUȚINĂ AUTONOMIE LOCALĂ – CONCLUZIILE INSTITUȚIILOR EUROPENE!

vezi mai mult

AVANTAJELE ȘI PROVOCĂRILE APL ÎN CADRUL PARTENERIATULUI ESTIC!
04.11.2019     
 
ÎNCĂ O ȘANSĂ PENTRU DEMOCRAȚIA LOCALĂ! LA 20 OCTOMBRIE ALEGEM PE CEI MAI BUNI REPREZENTANȚI AI COMUNITĂȚILOR NOASTRE!
21.10.2019     
 
ACTIVITATEA CALM ÎN INTERESUL APL
15.10.2019     
 
DEZVOLTAREA COMUNITĂȚILOR LOCALE -UNA DINTRE PREOCUPĂRILE CALM!
30.09.2019     
 
PRIMARII DIN ROMÂNIA SUSȚIN DEZVOLTAREA LOCALĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA!
23.09.2019     
 

MAI MULTĂ CENTRALIZARE ȘI MAI PUȚINĂ AUTONOMIE LOCALĂ – CONCLUZIILE INSTITUȚIILOR EUROPENE!

      
13.05.2019    

Emisiunea radio

Instituțiile europene monitorizează care este gradul de democrație locală în țările membre ale Uniunii Europene, dar și ale Europei de Est și vin cu recomandări pentru autoritățile centrale atunci când se atestă regrese. În cadrul următoarei ediții a emisiunii „La Înălțime cu CALM” vorbim cu directorul executiv al CALM Viorel Furdui și expertul CALM Viorel Girbu despre concluziile Raportului Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRCE) privind „Democrația locală și regională în Republica Moldova” și ale studiului „Indicatorii de descentralizare fiscală în regiunea Europei de Sud-Est pentru perioada anilor 2006-2017”, document elaborat de NALAS – organizație ce întrunește reprezentanți ai autorităților locale din mai multe state ale Europei Centrale și de Est.
Unul dintre obiectivele CALM este respectarea drepturilor administrației publice locale și a autonomiei locale. În urma unor modificări legislative, serviciile notariale au fost îndepărtate de cetățenii, iar secretarii Consiliilor locale se confruntă cu mai multe impedimente în activitate după modificările Regulamentului cu privire la modul de ținere a Registrului de Stat al actelor locale. Despre ce este vorba, dar și ce soluții oferă CALM vom afla de la experții Viorel Rusu și Catalina Scortescu. Ilie Virtosu, primarul comunei Mălăiești, raionul Orhei ne va spune care sunt beneficiile înfrățirilor cu comunități din România, Polonia, Germania și alte țări.

Vă invităm să ne audiați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00, la postul de radio Eco Fm, pe frecvențele 97,6 MHz – Fălești; 100,2 MHz – Sângerei; 104,4 MHz- Anenii Noi, 98,5 – Ștefan Vodă, online pe http://ecofm.md/asculta-live/ și în fiecare zi de duminică, de la ora 14.10, la postul de radio Jurnal Fm, pe frecvențele 107,9 – Edineț; 95,2 – Sângerei; 88,2 – Telenești; 99,1 – Șoldănești; 91,2 – Rezina; 98,7 – Dubăsari; 100,1 – Chișinău, online pe jurnalfm.md.

Oamenii informați sunt puternici!

 

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  Congresul Autorităților Locale din Moldova Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney