Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Emisiuni Audio | DEZVOLTAREA PARTENERIATELOR ȘI A SATELOR – UNELE DINTRE PREOCUPĂRILE PRIMARILOR!

vezi mai mult

AUTORITĂȚILE LOCALE ADUC INVESTIȚII IMPORTANTE PENTRU COMUNITĂȚILE LOR!
15.01.2019     
 
CUM A FOST ANUL 2018 PENTRU AUTORITĂȚILE LOCALE AFLĂM FIIND „LA ÎNĂLȚIME CU CALM"
09.01.2019     
 
„LA ÎNĂLȚIME CU CALM" DESPRE AUTORITĂȚILE LOCALE CARE ADUC SCHIMBAREA ÎN COMUNITĂȚI!
25.12.2018     
 
„LA ÎNĂLȚIME CU CALM" DESPRE REFORME, EXPERIENȚA ESTONIEI ȘI OBIECTIVELE REȚELEI PERCEPTORILOR FISCALI LOCALI!
18.12.2018     
 
„LA ÎNĂLȚIME CU CALM" DESPRE ACTIVITĂȚILE REPREZENTANȚILOR APL!
03.12.2018     
 

DEZVOLTAREA PARTENERIATELOR ȘI A SATELOR – UNELE DINTRE PREOCUPĂRILE PRIMARILOR!

      
10.12.2018    
În cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" de sâmbătă, 8 decembrie am discutat despre activitatea aleșilor locali. De asemenea, ne-am propus să aducem în casele DVS măcar puțin din magia sărbătorilor! Prima zi de iarnă i-a regăsit pe mai mulți reprezentanți ai APL din Republica Moldova la Alba Iulia, România, acolo unde au avut loc evenimente prilejuite de marcarea Centenarului. Primarul de Colibași, Cahul Ion Dolganiuc ne-a explicat de ce APL din România reușesc să aibă mult mai multe rezultate la capitolul dezvoltare a comunităților locale. La 3 decembrie a fost marcată Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități. În localitățile Carahasani, Ștefan Vodă și Calfa, Anenii Noi există centre pentru această categorie de persoane, dar și pentru oamenii în etate care au rămas în grija nimănui. I-am întrebat pe aleșii locali Vlad Cociu și Ludmila Ceaglic cât de greu este să întreții asemenea instituții care sunt atât de puține, dar atât de necesare în satele îmbătrânite ale Republicii Moldova. Primarul de Palanca, Ștefan Vădă, președintele Rețelei Femeilor Primar din cadrul CALM Larisa Voloh ne-a relatat despre experiența unor tineri din mai multe localități ale Republicii Moldova care au participat în cadrului unui proiect ce are drept obiectiv încurajarea tinerei generații de a-și găsi rostul acasă. Primarul de Recea, Strășeni Elena Belescu este convinsă că rădăcinile sunt mai puternice decât aripile, iată de ce după zece ani de muncă peste hotare a revenit acasă. Depănăm amintiri din copilăria lui Efim Strogoteanu, primar de Ecaterinovca, Cimișlia care a crescut alături de 10 frați și surori. De la Vitalie Casian, primarul de Dubăsarii Vechi, Criuleni și Valeriu Musteață, primar de Săiți, Căușeni aflăm dacă sărbătorile de iarnă sunt la fel ca altădată.Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM" și vă invităm să ne ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 și până la ora 12.00, la Eco FM, pe frecvențele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md. Toate emisiunile noastre le găsiți pe site-ul calm.md.
Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  Congresul Autorităților Locale din Moldova Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney