Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Emisiuni Audio | LA ÎNĂLȚIME CU CALM CUNOAȘTEM PRIMARI CARE SCHIMBĂ LOCALITĂȚILE LOR ȘI READUC SPERANȚA OAMENILOR!

vezi mai mult

LA ÎNĂLȚIME CU CALM DESPRE SISTEMUL UNITAR DE SALARIZARE ȘI PREGĂTIRILE PENTRU CONSTITUIREA REȚELEI PROFESIONALE A SECRETARILOR!
13.11.2018     
 
SUA ȘI CALM SPRIJINĂ AUTORITĂȚILE LOCALE!
05.11.2018     
 
OAMENI CE ADUC PLUS VALOARE SOCIETĂȚII ÎN EMISIUNEA „LA ÎNĂLȚIME CU CALM"!
30.10.2018     
 
PARTENERIATELE DINTRE AUTORITĂȚILE LOCALE din RM ȘI CELE DIN UE SCHIMBĂ PERCEPȚIA EUROSCEPTICILOR!
15.10.2018     
 
LA ÎNĂLȚIME CU CALM DESPRE CUM POT FI LOCALITĂȚILE NOASTRE MAI PUTERNICE!
10.10.2018     
 

LA ÎNĂLȚIME CU CALM CUNOAȘTEM PRIMARI CARE SCHIMBĂ LOCALITĂȚILE LOR ȘI READUC SPERANȚA OAMENILOR!

      
24.10.2018    

Subiectul ediției de sâmbătă, 20 octombrie, a emisiunii „La Înălțime cu CALM" a fost activitatea primarilor și a Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Interlocutorii acestei ediții au fost Tatiana Badan, primar de Selemet, Cimișlia, președinte al CALM, Viorel Furdui, director executiv al CALM, Nicolae Țarălungă, expert al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, Sirbu Vasile, primarul comunei Căzănești, raionul Telenești, Sergiu Jereghi, primarul de Cojușna, Strășeni, Efim Mardari, primar al satului Meșeni, Rezina și Zinaida Marin, primarul comunei Rascăieți, Ștefan Vodă. 
Aflăm ce crede despre reforma APL un primar dintr-o localitate cu 7 mii de locuitori și unul dintr-o localitate cu 900 de oameni. Tatiana Badan ne spune de cât timp și de cât efort a fost nevoie pentru ca astăzi în Selemet să activeze o piață agroalimentară modernă. Viorel Furdui ne explică de ce a fost importantă vizita pe care a întreprins-o alături de alți colegi la Bruxelles. De la Zinaida Marin aflăm cum au motivat-o cei patru nepoți să candideze pentru funcția de primar, dar și cum a reușit să aducă investiții și să deschidă locuri de muncă în comună pentru ca oamenii să nu fie nevoiți să plece. Cu Sergiu Jereghi vorbim despre cum au evoluat relațiile dintre primăria Cojușna, Strășeni și Dudeștii Noi, județul Timiș, România, a căror înfrățire a fost consfințită încă în 2014. După 17 ani de trai în Chișinău, Vasile Sârbu a revenit acasă, i-ar cetățenii din Căzănești l-au încurajat să vină la cârma primăriei. Am fost curioși să aflăm ce l-a motivat pe tânărul primar să se întoarcă la baștină și să fie optimist că lucrurile pot fi schimbate. Efim Mardari este convins că vechea mentalitate sovietică a oamenilor din Meșeni, Rezina se schimbă, iar Nicolae Țarălungă este de părere că oamenii din APL sunt o forță de elită, iar pentru a putea promova reformele aceasta trebuie respectată.  
Fiți „La Înălțime cu CALM și vă promitem că veți cunoaște sau poate veți redescoperi oameni dedicați cauzei lor. Vă invităm să ne ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 și până la ora 12.00, la Eco FM, pe frecvențele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md.

Emisiunea partea I

Emisiunea partea II

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  Congresul Autorităților Locale din Moldova Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney