Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Emisiuni Audio | Cum se câștigă și se implementează proiectele în localitățile rurale aflăm din emisiunea „La Înălțime cu CALM"

vezi mai mult

AȘTEPTĂRI, REZULTATE ȘI OBIECTIVE ALE PRIMARILOR CARE AU CANDIDAT LA FUNCȚIA DE DEPUTAT
18.03.2019     
 
PRIMARII ȘI FUNCȚIONARII DIN CADRUL APL - FACTORI PRINCIPALI AI DEZVOLTĂRII LOCALE!
25.02.2019     
 
CALM INTERNAȚIONAL: MAI MULTĂ ATENȚIE PENTRU APL, MAI MULTE PROGRAME ȘI FINANȚĂRI CU ACCES DIRECT PENTRU COMUNITĂȚILE LOCALE!
19.02.2019     
 
AUTORITĂȚILE LOCALE ADUC INVESTIȚII IMPORTANTE PENTRU COMUNITĂȚILE LOR!
15.01.2019     
 
CUM A FOST ANUL 2018 PENTRU AUTORITĂȚILE LOCALE AFLĂM FIIND „LA ÎNĂLȚIME CU CALM"
09.01.2019     
 

Cum se câștigă și se implementează proiectele în localitățile rurale aflăm din emisiunea „La Înălțime cu CALM"

      
29.07.2018     ecofm.md

Emisiunea radio partea I

Emisiunea radio partea II

V-ați întrebat vreodată cum se implementează proiectele în localitățile DVS. de baștină? Cum s-a reușit iluminarea unor străzi care au stat în beznă mai mulți ani, cum au apărut drumurile asfaltate acolo unde până mai ieri pe vreme de ploaie răzbătea doar tractorul, cum reușesc autoritățile locale să aducă fonduri pentru reparația școlilor, grădinițelor, caselor de cultură, pentru construcția apeductelor? Da, știm că schimbările se produc mai lent decât ne-am fi dorit cu toții, dar în emisiunea din 28 iulie am încercat să aflăm cum au loc acestea, câte eforturi se depun pentru crearea unor condiții cât de cât decente în comunitățile locale. Săptămâna trecută, Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a reunit la Chișinău peste 50 de responsabili de scrierea proiectelor din cadrul APL din majoritatea raioanelor Republicii Moldova. Cei mai mulți erau primari, secretari sau ingineri cadastrali, ei sunt cei care, pe lângă atribuțiile pe care le au, se ocupă și de scrierea de proiecte, deoarece în APL-urile din comunitățile rurale practic nu există asemenea specialiști. Care a fost obiectivul CALM vom afla de la directorul executiv Viorel Furdui. Despre problemele și soluțiile pe care le găsesc primarii pentru a atrage investiții în localitățile lor au vorbit în cadrul emisiunii primarul de Carahasani, Ștefan Vodă, vicepreședintele CALM Vlad Cociu, expertul CALM Victoria Matveev, primarul de Tigheci, Leova Angela Crețu, primarul satului Chiștelnița, Telenești Constantin Ciobanu, primarul satului Palanca, Ștefan Vodă, vicepreședinte al CALM, președintele Rețelei Femeilor CALM Larisa Voloh, primarul localității Andrușul de Jos, Cahul Gheorghe Pralea și primarul de Sauca, Ocnița Iraida Jitari.

Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM" și vă invităm să ne ascultați în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00 și până la ora 12.00, la Eco FM, pe frecvențele 97,6 MHz – Fălești, 100,2 MHz – Sângerei, 104,4 MHz – Anenii Noi, 98.5MHz – Ștefan Vodă sau online pe site-ul ecofm.md.

 Departamentul de Comunicare al CALM

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  Congresul Autorităților Locale din Moldova Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney