Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Emisiuni Audio | Ina Paşcan, primarul de Ţânţăreni: “Indiferent de coloratura politică, în cadrul CALM toţi primarii sunt o echipă”

vezi mai mult

Directorul executiv al CALM, Viorel Furdui: APL se sufocă de la atâtea competențe neacoperite financiar
15.12.2017     
 
Sergiu Cetulean, primar de Parcani, Soroca: Este binevenit ca persoanele care sunt apte de muncă, dar sunt șomere și beneficiază de ajutor social să muncească în folosul comunității
04.12.2017     
 
Valentina Casian: „Odată cu obținerea statutului de municipiu, sperăm că în afară de denumire să aibă loc schimbări reale la nivel de state de personal, remunerare, competențe, finanțare, inclusiv va crește cota impozitelor care să rămână în localitate”
04.12.2017     
 
Primarii merg în vizite de studiu și stabilesc parteneriate, datorită CALM
23.11.2017     
 
Fondurile europene și descentralizarea ar putea schimba la față localitățile noastre
20.11.2017     
 

Ina Paşcan, primarul de Ţânţăreni: “Indiferent de coloratura politică, în cadrul CALM toţi primarii sunt o echipă”

      
07.12.2017    

Emisiunea audio

La sfârșitul verii curente, autoritățile din Chişinău şi Ţînţăreni, Anenii Noi au ajuns la un compromis privind redeschiderea gropii de gunoi din localitate, pentru o perioadă de doi ani şi jumătate. Primăria municipiului Chișinău susţine că își îndeplinește obligațiunea financiară față de primăria Țînțăreni asumându-şi transferarea a 6 milioane de lei pe contul acesteia. Potrivit primarului Ina Paşcan, municipalitatea s-a angajat să îndeplinească şi alte condiţii. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție cu CALM, la Vocea Basarabiei.

“Primăria Ţânţăreni a executat proiectul tehnic la iluminatul stradal, în valoare de circa 5,5 milioane lei, obiectiv pe care primăria municipiului Chişinău îl impementează. La gărdiniţa Andrieş s-a schimbat gardul, s-a pus pavaj, s-au făcut pavilioane noi, au fost constuite terenuri de joacă, dar şi un mic teren sportiv. De asemenea, în baza contractului, Primăria municipiului Chişinău s-a angajat să repare staţia de tratare a apei, iar condiţia este ca preţul apei să rămână neschimbat”, a anunţat Ina Paşcan.

O altă obligațiune inclusă în contractul încheiat între cele două autorități locale este reparaţia drumurilor din comună, dar și amenajarea centrelor sportive pentru adolescenți și maturi. Digul din preajma gropii de gunoi din satul Ţînţăreni, raionul Anenii Noi, unde sunt depozitate deşeurile din Capitală, urmează a fi renovat până la sfârşitul acestui an, tot de către Primăria Chișinău.

“O altă obligaţiune este construcţia unei staţii de epurare a lichidului care se scurge de la gunoi, dar şi colectarea centralizată a gunoiului din localitate”, a menţionat primarul de Ţânţăreni.

Dacă toate condiţiile vor fi respectate, consilierii din Ţânţăreni sunt dispuşi să prelungească termenul contractului cu încă doi ani, în caz contrar vor fi nevoiți să-l rezilieze.

În altă ordine de idei, Ina Paşcan a mulţumit CALM pentru că vine în susţinerea primarilor, în deosebi a femeilor-primar, prin organizarea diverselor seminare, dar şi prin oferirea suportului juridic.

“În orice moment putem apela juristul de la CALM ca să ne spună cum este corect să procedăm într-o situaţie sau alta. Pe plan extern, datorită CALM formăm parteneriate cu comune din România. Le mulţumim pentru că sunt alături de primari, indiferent de coloratura politică a acestora. În cadrul CALM simţim că noi toţi suntem o echipă”, a conchis Ina Paşcan.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  Congresul Autorităților Locale din Moldova Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney