Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Emisiuni Audio | Problemele autorităților publice locale, dezbătute la "Puncte de reflecție"

vezi mai mult

Neimplementarea strategiilor naționale și angajamentelor internaționale în domeniul descentralizării financiare, afectează imaginea republicii Moldova și împiedică dezvoltarea locală!
14.10.2017      voceabasarabiei.md   
 
Poliția locală, care s-ar subordona APL, ar soluționa multe probleme din localitățile rurale
13.10.2017      voceabasarabiei.md   
 
CALM bate alarma! Din cauza imperfecțiunilor legislației și acțiunilor abuzive ale autorităților fiscale, serviciile de aprovizionare cu apă sunt în pericol!
08.10.2017      voceabasarabiei.md   
 
Lipsa personalului calificat și bine remunerat împiedică obținerea progreselor durabile în localități
06.10.2017     
 
Pentru a oferi servicii publice de calitate și a dezvolta localitățile, primarii au nevoie de o descentralizare administrativă și financiară reală!
05.10.2017      trm.md   
 

Problemele autorităților publice locale, dezbătute la "Puncte de reflecție"

      
24.09.2017     voceabasarabiei.md

Emisiunea audio

Autorităţile publice locale dispun de o bază fiscală insuficientă, iar o autonomie locală este în primul rând o autonomie financiară nelimitată.

De această părere sunt primarul localității Cioara, rnul Hâncești, Elena Lambos și primarul de Ruseștii Noi, rnul Ialoveni, Pavel Codreanu.

Autorităţile publice locale nu pot decide şi rezolva în mod independent multe dintre problemele locale, deaceea își stabilesc priorități.

Descentralizarea fiscală reprezintă un factor important de influență asupra autonomiei unei administrații locale. Dependența de administrațiile centrale duce la o capacitate redusă de a adopta decizii cu privire la serviciile de calitate furnizate cetățenilor.

Descentralizarea şi autonomia locală constituie principiile de bază ale organizării şi eficientizării administraţiei publice locale.

Carta europeană a autonomiei locale, ratificată de Republica Moldova în 1997, apreciază că autorităţile administraţiei publice locale reprezintă unul dintre principalele fundamente ale oricărui regim democratic.

Prin intermediul APL, dreptul cetăţenilor de a participa la rezolvarea treburilor publice se poate exercita la modul cel mai direct.

Comentarii Adaugă comentariu
Comentaţi autorizându-vă cu:  Congresul Autorităților Locale din Moldova Facebook Google Twitter Вконтакте OpenID Yandex Mail.ru Loginza MyOpenID WebMoney