Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Startul lucrărilor de aplicare a marcajului rutier pe străzile din capitală

vezi mai mult

Vedeți cîți gemeni peste Prut au unele localități din raionul Călărași
29.05.2020      www.expresul.md   
 
Sistemul de canalizare din oraşul Străşeni a fost extins cu susţinerea Slovaciei
29.05.2020      www.moldpres.md   
 
Două comune din raionul Floreşti vor fi asigurate cu apă
29.05.2020      www.moldpres.md   
 
La Drochia și Dondușeni a fost instalat echipament modern de pompare a apei potabile
25.05.2020      ziarulnostru.info   
 
Valentina Casian: „S-a lăsat totul pe umerii autorităților locale și ai întreprinderilor municipale”
21.05.2020      moldova.europalibera.org   
 

Startul lucrărilor de aplicare a marcajului rutier pe străzile din capitală

      
14.05.2020     www.chisinau.md

Primăria municipiului Chișinău informează că în seara zilei de miercuri au început lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzile din Chișinău. Prioritar, se va interveni pe arterele principale și cele secundare din oraș, unde circulă transportul public.

Aplicarea marcajului a început în sectorul Botanica, pe bd. Dacia, tronson str. Grădina Botanică - str. Trandafirilor. Ulterior intervenția va continua pe Viaduct, str. Ciuflea, Al. Pușkin, Calea Ieșilor, str. M. Viteazu, str. Petricani etc.

Marcajul va fi aplicat pe toate străzile din oraș, pe trecerile pietonale și în preajma instituțiilor de învățământ. Termenul de executare a lucrărilor este de 3 luni, iar graficul de intervenții ar putea fi modificat, în caz de schimbare a condițiilor vremii.

În acest an, aplicarea marcajul rutier de pe străzi va fi realizat cu vopsea acrilică, certificată conform stadardelor europene (certificat de durabilitate AETEK) de 2 culori: alb și galben. Stațiile de așteptare a transportului public vor fi marcate în galben.

Lucrările vor fi executate de Î.M. Regia „EXDRUPO", cu 3 echipe de lucru. Volumul planificat pentru intervenție este de 120 mii metri pătrați, fiind achizționate, în bază de concurs circa 70 tone de vopsea.

Bugetul prevăzut în acest scop este de 13 milioane lei.  

Lista străzilor planificate pentru aplicarea marcajului_rutier