Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | COVID-19 în R.Moldova// Primul caz de infectare în orașul Sângera

vezi mai mult

Fondul Granturilor Mici își menține apelul deschis pentru ediția Revitalizare, până la 15 aprilie 2020
07.04.2020      adrsud.md   
 
UCIP IFAD anunță concurs de granturi pentru înființarea și/sau reabilitarea învelișurilor de ierburi
07.04.2020      adrsud.md   
 
ATENȚIE! Sesiuni de informare pentru sectorul privat privind participarea la licitațiile publice inițiate de Agențiile de Dezvoltare Regională pentru proiectele de infrastructură susținute de GIZ, cu finanțare din Uniunea Europeană
07.04.2020      adrsud.md   
 
Diaspora se consolidează pentru a susține Spitalul Raional Cahul în lupta cu COVID-19
03.04.2020      ziuadeazi.md   
 
Istoria unui sat în carantină totală și strigătul de disperare al primarului: „Unul îmi spune că se duce și își pune capăt zilelor, altul că se apucă de furat ca să mănânce. Eu ce să fac?”
02.04.2020      www.zdg.md   
 

COVID-19 în R.Moldova// Primul caz de infectare în orașul Sângera

      
23.03.2020     deschide.md

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost înregistrat în orașul Sângera, suburbie a capitalei. Potrivit primarului din localitate, este vorba despre un caz de transmitere locală.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Valeriu Popa a scris că, la ora actuală, în oraș există câteva persoane plasate în carantină, dar și persoane aflate în regim de autoizolare. Totuși, dintre acestea, nu există niciun suspect de infectare. 

Astfel, primarul localității, a făcut apel la toți locuitorii or. Sîngera, s. Dobrogea și Revaca să fie responsabili și să urmeze recomandările specialiștilor.

Contactată de reporterii Deschide.MD, consiliera ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, nu a putut confirma cazul, precizând că nu deține statistici ale cazurilor pe suburbiile capitalei, acestea fiind atribuite Chișinăului, și nu per fiecare localitate în parte. Totodată, aceasta a precizat că toate cazurile noi confirmate sunt prezentate pe platforma ministerului Sănătății, dar și în cadrul briefing-urilor de presă.

 

 

facebook// Valeriu Popa

Potrivit datelor oficiale, orașul Sângera înregistrează o populație de peste 13 mii de locuitori.