Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Un sat din Orhei a intrat în carantină

vezi mai mult

Fondul Granturilor Mici își menține apelul deschis pentru ediția Revitalizare, până la 15 aprilie 2020
07.04.2020      adrsud.md   
 
UCIP IFAD anunță concurs de granturi pentru înființarea și/sau reabilitarea învelișurilor de ierburi
07.04.2020      adrsud.md   
 
ATENȚIE! Sesiuni de informare pentru sectorul privat privind participarea la licitațiile publice inițiate de Agențiile de Dezvoltare Regională pentru proiectele de infrastructură susținute de GIZ, cu finanțare din Uniunea Europeană
07.04.2020      adrsud.md   
 
Diaspora se consolidează pentru a susține Spitalul Raional Cahul în lupta cu COVID-19
03.04.2020      ziuadeazi.md   
 
Istoria unui sat în carantină totală și strigătul de disperare al primarului: „Unul îmi spune că se duce și își pune capăt zilelor, altul că se apucă de furat ca să mănânce. Eu ce să fac?”
02.04.2020      www.zdg.md   
 

Un sat din Orhei a intrat în carantină

      
23.03.2020     deschide.md

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a instituit regim de carantină în satul Pohorniceni în legătură cu confirmarea unui caz de contaminare cu noul COVID-19. Măsura este aplicată pe o perioadă de 14 zile, începând cu 22 martie, ora 15:00. În caz de necesitate, perioada de carantină poate fi prelungită.

Drept măsuri de prevenire a răspândirii pandemiei se vor desfășura măsuri de identificare a locuitorilor din satul Pohorniceni posibili contactați cu pacientul infectat de COVID – 19.

În următoarele 14 zile, în localitate sunt restricționate deplasările din și în satul Pohorniceni. Toți locuitorii satului sunt obligați să respecte condițiile de autoizolare la domiciliu, iar angajații instituțiilor publice și private nu vor merge la serviciu pe durata regimului de carantină.

Lucrătorii medicali al Spitalului Raional Orhei vor acorda o atenție sporită pacienților din localitățile Pohorniceni, Piatra și Furceni.

De asemenea în sat va fi organizat un punct mobil de informare sonoră pentru locuitori, privind instituirea regimului de carantină.

În cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Orhei, a fost dispus de a verifica persoana infectată cu COVID – 19 asupra respectării regimului de autoizolare la domiciliu. În urma verificării, va fi luată decizia de a fi sau nu, trasă la răspundere conform legislației în vigoare, persoana în cauză.