Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Coronavirus în R. Moldova // Primăria Stăuceni anunță primul caz de Covid - 19

vezi mai mult

Fondul Granturilor Mici își menține apelul deschis pentru ediția Revitalizare, până la 15 aprilie 2020
07.04.2020      adrsud.md   
 
UCIP IFAD anunță concurs de granturi pentru înființarea și/sau reabilitarea învelișurilor de ierburi
07.04.2020      adrsud.md   
 
ATENȚIE! Sesiuni de informare pentru sectorul privat privind participarea la licitațiile publice inițiate de Agențiile de Dezvoltare Regională pentru proiectele de infrastructură susținute de GIZ, cu finanțare din Uniunea Europeană
07.04.2020      adrsud.md   
 
Diaspora se consolidează pentru a susține Spitalul Raional Cahul în lupta cu COVID-19
03.04.2020      ziuadeazi.md   
 
Istoria unui sat în carantină totală și strigătul de disperare al primarului: „Unul îmi spune că se duce și își pune capăt zilelor, altul că se apucă de furat ca să mănânce. Eu ce să fac?”
02.04.2020      www.zdg.md   
 

Coronavirus în R. Moldova // Primăria Stăuceni anunță primul caz de Covid - 19

      
22.03.2020     deschide.md

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat la Stăuceni. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Primăriei Stăuceni.

„Primăria comunei Stăuceni informează locuitorii despre confirmarea pozitivă a primului caz de infectare cu coroavirus de tip nou pe teritoriul administrat. Este vorba despre un caz de transmitere locală. În context, solicităm repetat locuitorilor care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și anunțați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi”, se anunță în postare.

Amintim că ministrul sănătății a declarat astăzi că din cele 80 de cazuri de COVID-19 depistate în Republica Moldova până astăzi, 36 sunt de import iar 44 cu transmitere locală

„Cele mai multe cazuri cu transmitere locală s-au înregistrat la Chișinău - 21. La Hînceștis-au înregistrat 14 astfel de cazuri. Urmează Sîngerei, Ialoveni și Ștefan Vodă, cu câte două cazuri”, a precizat șefa de la Sănătate.

Viorica Dumbrăveanu a adăugat că astăzi la spitalul Toma Ciorbă sunt internate 67 de persoane, dintre care patru în stare gravă. La spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internați 8 minori, toți cu o evoluție medie a stării sănătății. Alte două persoane sunt internate la Spitalul Republican.