Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | În Republica Moldova va apărea o instituție publică responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor

vezi mai mult

Uniunea Europeană a lansat la Cahul programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”
19.01.2020      ziuadeazi.md   
 
Daniel Ioniţă: Autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova
17.01.2020      tvrmoldova.md   
 
(interviu) Jumătate de viață în fotoliul de primar: Valentin Guțan, ales pentru al nouălea mandat la cârma orașului Cricova
16.01.2020      unimedia.info   
 
Cetățenii R. Moldova pot verifica ONLINE toate impozitele și taxele pe care le au de achitat
09.01.2020      www.ipn.md   
 
Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern
07.01.2020      trm.md   
 

În Republica Moldova va apărea o instituție publică responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor

      
05.01.2020     adrnord.md

În Republica Moldova ar putea apărea, în curând, o nouă instituție publică, responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor.

Despre a acest lucru s-a discutat în ședința de joi, 2 ianuarie a.c., a Guvernului, în cadrul căreia s-a discutat problema deșeurilor solide.

Premierul Ion Chicu a solicitat conducerii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să comunice cu partenerii de dezvoltare pentru a clarifica oportunitățile existente de asistență în crearea unei asemenea instituții de stat. Șeful executivului a calificat situația privind colectarea și procesarea deșeurilor solide drept una gravă și a menționat că problema nu mai poate fi ignorată.

„Instituțiile responsabile au constatat că la nivel național există 1047 de depozite de deșeuri solide neautorizate”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit responsabililor de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Republica Moldova este împărțită în opt regiuni de management al deșeurilor solide. Pentru trei regiuni au fost realizate studii de fezabilitate, care oferă informații despre infrastructura și echipamentele necesare pentru colectarea și procesarea deșeurilor solide.

Pentru început, va fi aleasă una dintre cele opt regiuni, unde se va implementa un program-pilot, pentru acumularea experienței necesare și pentru a îmbunătăți planul de implementare, astfel încât modelul structurii create să fie sustenabil și să fie identificat cel mai potrivit model de colectare a plăților pentru servicii, se mai arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.