Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | În Republica Moldova va apărea o instituție publică responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor

vezi mai mult

Istoria unui sat în carantină totală și strigătul de disperare al primarului: „Unul îmi spune că se duce și își pune capăt zilelor, altul că se apucă de furat ca să mănânce. Eu ce să fac?”
02.04.2020      www.zdg.md   
 
Coronavirus: Uniunea Europeană în susținerea Republicii Moldova
31.03.2020      eeas.europa.eu   
 
Președintele raionului Ștefan Vodă, infectat cu COVID-19
31.03.2020      www.zdg.md   
 
Familia unui PRIMAR din R. Moldova, infectată cu COVID-19: Sunt unicele cazuri din localitate
30.03.2020      www.ziarulnational.md   
 
„Cine-i ultimul la rând?” Cum achiți facturile online dacă stai în carantină la domiciliu
26.03.2020      diez.md   
 

În Republica Moldova va apărea o instituție publică responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor

      
05.01.2020     adrnord.md

În Republica Moldova ar putea apărea, în curând, o nouă instituție publică, responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor.

Despre a acest lucru s-a discutat în ședința de joi, 2 ianuarie a.c., a Guvernului, în cadrul căreia s-a discutat problema deșeurilor solide.

Premierul Ion Chicu a solicitat conducerii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să comunice cu partenerii de dezvoltare pentru a clarifica oportunitățile existente de asistență în crearea unei asemenea instituții de stat. Șeful executivului a calificat situația privind colectarea și procesarea deșeurilor solide drept una gravă și a menționat că problema nu mai poate fi ignorată.

„Instituțiile responsabile au constatat că la nivel național există 1047 de depozite de deșeuri solide neautorizate”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit responsabililor de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Republica Moldova este împărțită în opt regiuni de management al deșeurilor solide. Pentru trei regiuni au fost realizate studii de fezabilitate, care oferă informații despre infrastructura și echipamentele necesare pentru colectarea și procesarea deșeurilor solide.

Pentru început, va fi aleasă una dintre cele opt regiuni, unde se va implementa un program-pilot, pentru acumularea experienței necesare și pentru a îmbunătăți planul de implementare, astfel încât modelul structurii create să fie sustenabil și să fie identificat cel mai potrivit model de colectare a plăților pentru servicii, se mai arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.