Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Municipiul Edineț – pol de creștere economică în regiunea de Nord a Moldovei

vezi mai mult

Uniunea Europeană a lansat la Cahul programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”
19.01.2020      ziuadeazi.md   
 
Daniel Ioniţă: Autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova
17.01.2020      tvrmoldova.md   
 
(interviu) Jumătate de viață în fotoliul de primar: Valentin Guțan, ales pentru al nouălea mandat la cârma orașului Cricova
16.01.2020      unimedia.info   
 
Cetățenii R. Moldova pot verifica ONLINE toate impozitele și taxele pe care le au de achitat
09.01.2020      www.ipn.md   
 
Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern
07.01.2020      trm.md   
 

Municipiul Edineț – pol de creștere economică în regiunea de Nord a Moldovei

      
09.12.2019    

Pe data de 4 decembrie 2019 a avut loc conferința finală a proiectului ”Edineț – Pol de Creștere Economică în regiunea de Nord a Republicii Moldova” finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei ”Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG).

Evenimentul a avut scopul de a informa principalii beneficiari și grupuri interesate despre rezultatele proiectului, precum și de a identifica noi oportunități și inițiative care vor continua dezvoltarea facilităților de suport în afaceri create în cadrul proiectului.

Municipiul Edineț a primit  de la Uniunea Europeană o finanțare nerambursabilă (grant) de 579 mii euro pentru implementarea proiectului cu o durată de 24 de luni. Acesta a avut drept scop îmbunătățirea capacităților locale și a infrastructurii de afaceri pentru stimularea creării de noi întreprinderi în municipiul Edineț și atragerea de investiții cu impact asupra creșterii economice incluzive în regiunea de Nord a Moldovei. Ca rezultat a fost construită o nouă hală industrială de 1400 m² în cadrul Parcului Industrial Edineț, amenajată o zonă verde, dotate spații pentru training, a fost creat un incubator de afaceri si un business Hub – o platformă de cooperare și suport în afaceri ce susține tinerii antreprenori din regiune.

Evenimentul a reunit circa 40 de participanți: reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, primăria mun. Edineț, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și ADR Nord, precum si alți reprezentanți ai APL, mediului de afaceri din regiune și societății civile. Aceștia au menționat importanta continuării acestei colaborări fructuoase cu alte inițiative economice, ce vor amplifica rezultatele atinse și vor oferi suport continuu municipiului Edineț în dezvoltarea sa economică. De asemenea, partenerii de dezvoltare a mun. Edineț, au discutat despre  proiectele viitoare și tendințele  economice care urmează să fie dezvoltate în municipiu.

În cadrul conferinței a fost lansată noua Hală Industrială, care oferă spații de producere și condiții de suport in afaceri pentru viitorii investitori și rezidenți ai Parcului Industrial, precum și pentru comunitatea antreprenorială din mun. Edineț.

Proiectul este implementat de Primăria municipiului  Edineț în parteneriat cu Asociația Obștească ”Centrul de Dezvoltare Comunitară Integrată” și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova