Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Cruzeștiul s-a înfrățit cu Giurgiu. Primarul Violeta Crudu: Îi mulțumesc poporului român

vezi mai mult

Consiliile locale vor alege în funcția de viceprimar orice persoană, inclusiv din rândul consilierilor
20.02.2020      unimedia.info   
 
La Avdarma a fost lansat proiectul „Bugetul civic – 2020”
19.02.2020      www.moldpres.md   
 
Localități din R. Moldova, infrastructură cu bani germani
19.02.2020      ipn.md   
 
România pregătește un mecanism de finanțare a localităților înfrățite din România și R.Moldova
19.02.2020      deschide.md   
 
IMPORTANT // BANI în AVANS pentru proiecte de dezvoltare a satelor din R. Moldova: Autoritățile locale pot obține subvenții care vor acoperi până la 80% cheltuieluile proiectelor de infrastructură
17.02.2020      www.ziarulnational.md   
 

Cruzeștiul s-a înfrățit cu Giurgiu. Primarul Violeta Crudu: Îi mulțumesc poporului român

      
07.12.2019     radiochisinau.md

Comuna Cruzești din suburbiile Chișinăului s-a înfrățit cu municipiul Giurgiu. Primarii, Violeta Crudu de pe malul stâng, și Nicolae Barbu de pe malul drept al Prutului, au semnat la data de 6 decembrie două acorduri de colaborare la Giurgiu. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Primăriei Giurgiu.

„Este o bucurie pentru noi, giurgiuvenii. Suntem frați prin însăși istoria noastră, dar astăzi prin semnarea celor două protocoale, creăm și un cadru instituțional de colaborare.”, a declarat primarul de Giurgiu, Nicolae Barbu.

„Este o onoare și o plăcere. Vreau să îi mulțumesc poporului român, este unu mesaj pe care îl spun de fiecare dată, pentru miile de burse oferite copiilor noștri din Republica Moldova. Eu am făcut parte din prima generație de elevi basarabeni care au învățat în România. Vă mulțumesc pentru cele 900 de grădinițe reparate în satele din Republica Moldova, inclusiv în localitatea noastră.”, a spus Violeta Crudu.

În 2018, președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea finanțelor publice locale. Aceasta le permite primăriilor din România să finanțeze proiecte ale primăriilor din Republica Moldova cu care au acorduri de înfrățire.