Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Drochia: Idei de proiecte de revitalizare urbană, analizate de specialiști

vezi mai mult

Cimișlia va fi și mai verde! Peste 150 de arbori au fost plantați pe străzile orașului
19.11.2019      provincial.md   
 
Un primar din Portugalia a efectuat o vizită la Primăria orașului Cricova
19.11.2019      provincial.md   
 
Zalipie – satul polonez care arată ca un tablou: Toate casele sunt acoperite cu picturi florale splendide!
19.11.2019      eushtiu.com   
 
GRANTURI ÎN VALOARE TOTALĂ DE 600 MII EURO PENTRU ORGANIZAȚIILE SOCIETĂȚII CIVILE DIN REGIUNEA DE DEZVOLTARE SUD
19.11.2019      contact-cahul.md   
 
La Cărpineni s-a desfășurat un seminar zonal privind dezvoltarea apiculturii în cadrul a două proiecte - PNUD/MiDL și USAID Agricultura performantă în Moldova
19.11.2019     
 

Drochia: Idei de proiecte de revitalizare urbană, analizate de specialiști

      
07.11.2019     adrnord.md

A patra ședință a Comisiei Consultative pentru elaborarea Programului de Revitalizare Urbană a orașului Drochia a avut loc luni, 4 noiembrie.

În cadrul ședinței, membrii Comisiei Consultative au analizat în detalii ideile de proiecte de revitalizare urbană care urmează să fie incluse în Programul de Revitalizare Urbană a orașului Drochia, acestea fiind completate cu acțiuni integrate și abordare teritorială, între care: reabilitarea terenului sportiv din zonă prin amenajarea unui teren multifuncțional de sport; instalarea sistemelor de supraveghere în zonele cu risc sporit pentru siguranța locuitorilor; reabilitarea infrastructurii adiacente instituțiilor publice din zonă; amenajarea spațiilor eco-friendly pentru recreere, socializare și interacțiune; organizarea târgului de promovare a zonei de revitalizare; amenajarea unui spațiu de agrement pentru toate vârstele etc.

Ideile de proiecte de revitalizare vor fi parte componentă a Programului de Revitalizare Urbană a orașului Drochia și reprezintă acțiunile planificate ce urmează să fie realizate în zona de revitalizare, pentru realizarea obiectivelor Programului.

După definitivarea Programului de Revitalizare Urbană a orașului Drochia, documentul va fi consultat cu locuitorii zonei de revitalizare.

Amintim că ADR Nord oferă suport tehnic pentru elaborarea Programelor de revitalizare urbană orașelor Sângerei și Drochia. Suportul este oferit în cadrul proiectului „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Republicii Polone în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL”. Proiectul este susținut financiar din fondurile programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei - Polish Aid.