Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Bugetele locale ar putea fi majorate printr-o nouă redistribuire a impozitelor achitate de persoanele fizice și juridice

vezi mai mult

La Drochia și Dondușeni a fost instalat echipament modern de pompare a apei potabile
25.05.2020      ziarulnostru.info   
 
Valentina Casian: „S-a lăsat totul pe umerii autorităților locale și ai întreprinderilor municipale”
21.05.2020      moldova.europalibera.org   
 
Proiectele mici unesc comunitățile și responsabilizează cetățenii
21.05.2020      api.md   
 
Bani din Cluj-Napoca pentru un skatepark în Ungheni
21.05.2020      news.ungheni.org   
 
Una dintre cele mai dezvoltate comune din România vrea să-și ajute „fratele” din R. Moldova să atragă fonduri europene: „Îi rugăm pe colegii noștri din întreaga țară să nu uite în aceste vremuri de frații noștri din Republica Moldova”
21.05.2020      www.ziarulnational.md   
 

Bugetele locale ar putea fi majorate printr-o nouă redistribuire a impozitelor achitate de persoanele fizice și juridice

      
01.11.2019     unimedia.info

Executivul a aprobat avizul privind finanțele publice locale, care are drept scop majorarea bugetelor locale printr-o nouă redistribuire a impozitelor achitate de persoanele fizice și juridice.

Guvernul a susținut măsura de includere a repartizărilor în bugetele locale a impozitului pe venit al persoanelor juridice în volum de 50% colectat pe teritoriul unității administrativ-teritoriale respective.

Totodată, Guvernul vine și cu o serie de măsuri pentru fortificarea autonomiei financiare a APL: acceptarea propunerilor de modificare a cotelor de repartizare de la impozitul pe venitul persoanelor fizice; stabilirea unei cote-părți de 10% din impozitul pe venitul obținut din activitatea de întreprinzător pentru suplimentarea Fondului de susținere financiară a Unităților Administrativ Teritoriale.

Implementarea proiectului pentru anul 2020 presupune suplimentarea veniturilor bugetele locale cu 595,5 milioane de lei. Asta însă nu acoperă integral costurile APL pentru implementarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Drept urmare, la mijloacele suplimentare obținute de bugetele locale, pentru anul 2020 se vor mai adăuga încă 55,2 milioane de lei ca transferuri de compensare, pentru acoperirea costurilor menționate.