Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Scuarul Cosbuc din capitală a fost inaugurat după renovare

vezi mai mult

La Drochia și Dondușeni a fost instalat echipament modern de pompare a apei potabile
25.05.2020      ziarulnostru.info   
 
Valentina Casian: „S-a lăsat totul pe umerii autorităților locale și ai întreprinderilor municipale”
21.05.2020      moldova.europalibera.org   
 
Proiectele mici unesc comunitățile și responsabilizează cetățenii
21.05.2020      api.md   
 
Bani din Cluj-Napoca pentru un skatepark în Ungheni
21.05.2020      news.ungheni.org   
 
Una dintre cele mai dezvoltate comune din România vrea să-și ajute „fratele” din R. Moldova să atragă fonduri europene: „Îi rugăm pe colegii noștri din întreaga țară să nu uite în aceste vremuri de frații noștri din Republica Moldova”
21.05.2020      www.ziarulnational.md   
 

Scuarul Cosbuc din capitală a fost inaugurat după renovare

      
11.10.2019     www.ipn.md

Lucrările de amenajare a scuarului din strada G. Cosbuc din centrul istoric al capitalei au fost finalizate. Locuitorii din preajmă și nu numai dispun acum de un nou spațiu public pentru recreere, transmite IPN.

Potrivit Direcției generale locativ-comunală și amenajare, reabilitarea scuarului a inclus reconstrucția aleilor pietonale și renovarea spațiilor verzi, instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii și a fost montată o cișmea.

Concepția de amenajare a scuarului din str. G. Coșbuc a fost elaborată în cadrul proiectului-pilot „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, parte a acordului trilateral între orașele Mannheim-Chișinău-Cernăuți.

Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului, în urma desfășurării licitației, este de 1,4 milioane de lei, dintre care 40% reprezintă partea de grant, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.