Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Apicultorii din satele Slobozia Mare și Văleni descoperă oportunități de colaborare regională și internațională

vezi mai mult

La Drochia și Dondușeni a fost instalat echipament modern de pompare a apei potabile
25.05.2020      ziarulnostru.info   
 
Valentina Casian: „S-a lăsat totul pe umerii autorităților locale și ai întreprinderilor municipale”
21.05.2020      moldova.europalibera.org   
 
Proiectele mici unesc comunitățile și responsabilizează cetățenii
21.05.2020      api.md   
 
Bani din Cluj-Napoca pentru un skatepark în Ungheni
21.05.2020      news.ungheni.org   
 
Una dintre cele mai dezvoltate comune din România vrea să-și ajute „fratele” din R. Moldova să atragă fonduri europene: „Îi rugăm pe colegii noștri din întreaga țară să nu uite în aceste vremuri de frații noștri din Republica Moldova”
21.05.2020      www.ziarulnational.md   
 

Apicultorii din satele Slobozia Mare și Văleni descoperă oportunități de colaborare regională și internațională

      

La finele săptămânii precedente în cadrul proiectului PNUD/MIDL II apicutorii s-au întâlnit cu Dul Anatolie Nebunu, director la Centrul de Afaceri din Cahul. În cadrul discuțiilor apicultorii au aflat despre posibilitățile oferite de programul ”Parteneriatul local de ocupare” implementat în r-l Cahul cu suportul financiar al OIM.

Apicutorii au fost invitați să devină parte a Cooperativei de apicultori, care se crează în raionul Cahul, inclusiv, să beneficieze de serviciile de consultanță antreprenorială și de instruire.

O altă oportunitate despre care au aflat aceștea este posibilitatea de a deveni membri ai rețelei de producători apicoli din Bazinul Mării Negre. Acest lucru este posibil grație proiectului ”Creșterea comerțului și modernizarea apiculturii și sectoarelor conexe în Bazinul Mării Negre” implementat cu participarea mai multor țări: România, Bulgaria, Turcia, Ukraina și Moldova. Proiectul are ca scop dezvoltarea și modernizarea afacerilor din sectorul apicol, crearea și promovarea schimburilor comerciale și parteneriatului în regiunea Bazinului Mării Negre.

Mai mulți apicultori au depus cereri de aderare la rețeaua internațională de apicutori. Nu în zadar se menționează, că informația înseamnă puterea. Pas cu apicultorii devin mai puternici și consolidați, iar acțiunile din foaia de parcurs DEL își ating ținta.