Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Apicultorii din satele Slobozia Mare și Văleni descoperă oportunități de colaborare regională și internațională

vezi mai mult

Nicolae Dandiș: Este voința cahulenilor // VIDEO
23.10.2019      ziuadeazi.md   
 
Primarii din Moldova sunt „eroi ai vremurilor noastre”: O invitație pentru aleșii locali
22.10.2019      sputnik.md   
 
Mai multe organizaţii vor fi finanţate într-un proiect de dezvoltare a societăţii civile locale
22.10.2019      www.moldpres.md   
 
Cel mai vârstnic primar din Moldova este din nordul țării și a obținut al optulea mandat
22.10.2019      nordnews.md   
 
Pretura sectorului Buiucani și Sectorul de Est al orașului Riga au semnat un acord de colaborare
18.10.2019      diez.md   
 

Apicultorii din satele Slobozia Mare și Văleni descoperă oportunități de colaborare regională și internațională

      

La finele săptămânii precedente în cadrul proiectului PNUD/MIDL II apicutorii s-au întâlnit cu Dul Anatolie Nebunu, director la Centrul de Afaceri din Cahul. În cadrul discuțiilor apicultorii au aflat despre posibilitățile oferite de programul ”Parteneriatul local de ocupare” implementat în r-l Cahul cu suportul financiar al OIM.

Apicutorii au fost invitați să devină parte a Cooperativei de apicultori, care se crează în raionul Cahul, inclusiv, să beneficieze de serviciile de consultanță antreprenorială și de instruire.

O altă oportunitate despre care au aflat aceștea este posibilitatea de a deveni membri ai rețelei de producători apicoli din Bazinul Mării Negre. Acest lucru este posibil grație proiectului ”Creșterea comerțului și modernizarea apiculturii și sectoarelor conexe în Bazinul Mării Negre” implementat cu participarea mai multor țări: România, Bulgaria, Turcia, Ukraina și Moldova. Proiectul are ca scop dezvoltarea și modernizarea afacerilor din sectorul apicol, crearea și promovarea schimburilor comerciale și parteneriatului în regiunea Bazinului Mării Negre.

Mai mulți apicultori au depus cereri de aderare la rețeaua internațională de apicutori. Nu în zadar se menționează, că informația înseamnă puterea. Pas cu apicultorii devin mai puternici și consolidați, iar acțiunile din foaia de parcurs DEL își ating ținta.