Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | 7 proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și de eficiență energetică vor fi implementate în Regiunea Centru, cu suportul Uniunii Europene

vezi mai mult

La Drochia și Dondușeni a fost instalat echipament modern de pompare a apei potabile
25.05.2020      ziarulnostru.info   
 
Valentina Casian: „S-a lăsat totul pe umerii autorităților locale și ai întreprinderilor municipale”
21.05.2020      moldova.europalibera.org   
 
Proiectele mici unesc comunitățile și responsabilizează cetățenii
21.05.2020      api.md   
 
Bani din Cluj-Napoca pentru un skatepark în Ungheni
21.05.2020      news.ungheni.org   
 
Una dintre cele mai dezvoltate comune din România vrea să-și ajute „fratele” din R. Moldova să atragă fonduri europene: „Îi rugăm pe colegii noștri din întreaga țară să nu uite în aceste vremuri de frații noștri din Republica Moldova”
21.05.2020      www.ziarulnational.md   
 

7 proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și de eficiență energetică vor fi implementate în Regiunea Centru, cu suportul Uniunii Europene

      
01.10.2019     adrcentru.md

ADR Centru și GIZ Moldova, cu suportul Uniunii Europene, au semnat ieri, 30 septembrie a.c., un Acord de Finanțare în valoare de aproximativ 12 milioane de euro pentru activități planificate în cadrul a 4 proiecte de eficientizare energetică a clădirilor publice și 3 proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în centrul Republicii Moldova. Acordul de Finanțare a fost semnat de către directorul ADR Centru, Viorel Jardan, și managera proiectului MSPL, Christina Otto.

Lista proiectelor vizate în Acordul de Finanțare:

1. Sporirea eficienței energetice a liceului ,, Mihai Eminescu ,,  r-ul Ungheni

2. Sporirea eficienței energetice a liceului ,, Alexei Mateevici ,,  r-ul Șoldănești

3. Sporirea eficienței energetice a liceului ,, Holercani ,, r-ul Dubăsari

4. Sporirea eficienței energetice a liceului ,, Ion Vatamanu ,, r-ul Strașeni

5. Construcția sistemului de sanitație și stației de epurare în s. Ustia

6. Îmbunătățirea și extinderea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în or. Călărași

7. Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în or. Ungheni.

Astfel, cele 7 proiecte de infrastructură sunt susținute financiar de Uniunea Europeană și implementate de ADR Centru cu suportul GIZ Moldova în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). 

Obiectivul general este de a spori accesul cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de alimentare cu apă, dar și cele de eficiență energetică în clădirile publice. 

Amintim că cele 7 proiecte sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).