Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | UE va acorda 10 mln de euro pentru implementarea a șase proiecte de infrastructură în nordul țării

vezi mai mult

Nicolae Dandiș: Este voința cahulenilor // VIDEO
23.10.2019      ziuadeazi.md   
 
Primarii din Moldova sunt „eroi ai vremurilor noastre”: O invitație pentru aleșii locali
22.10.2019      sputnik.md   
 
Mai multe organizaţii vor fi finanţate într-un proiect de dezvoltare a societăţii civile locale
22.10.2019      www.moldpres.md   
 
Cel mai vârstnic primar din Moldova este din nordul țării și a obținut al optulea mandat
22.10.2019      nordnews.md   
 
Pretura sectorului Buiucani și Sectorul de Est al orașului Riga au semnat un acord de colaborare
18.10.2019      diez.md   
 

UE va acorda 10 mln de euro pentru implementarea a șase proiecte de infrastructură în nordul țării

      
01.10.2019     www.moldpres.md

În nordul țării vor fi implementate două proiecte de eficiență energetică și patru proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă. Pentru asta, Uniunea Europeană va acorda peste 10 mln de euro, transmite MOLDPRES.

Inițiativele vor fi realizate de ADR Nord cu suportul GIZ Moldova în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Acordul de finanțare a fost semnat luni, 30 septembrie, de către directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, și managerul proiectului MSPL, Christina Otto. Obiectivul general al inițiativei este de a spori accesul cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de alimentare cu apă, dar și cele de eficiență energetică în clădirile publice. 

Două dintre cele șase proiecte vizează sporirea eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei și a Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Bălți. În urma altor trei proiecte vor fi modernizate serviciile de alimentare cu apă în orașele Drochia, Fălești și Edineț. Cel de-al șaselea proiect prevede îmbunătățirea serviciilor de aprovizionare cu apă în localitățile Păscăuți, Dămășcani și Proscureni din raionul Râșcani și  a serviciilor de canalizare în localitățile Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani. Fondurile alocate vor fi utilizate pentru contractarea companiilor ce urmează să execute lucrări de construcții în cadrul celor șase proiecte investiționale.

Cele șase proiecte sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).