Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Autorităţile din Comrat vor realiza un proiect în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi

vezi mai mult

Pretura sectorului Buiucani și Sectorul de Est al orașului Riga au semnat un acord de colaborare
18.10.2019      diez.md   
 
Japonezii oferă zeci de mii de dolari pentru renovarea a cinci școli și grădinițe moldovenești. Care sunt acestea
18.10.2019      agora.md   
 
ACORD // BEI va oferi Republicii Moldova un împrumut de 100 de MILIOANE de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide
18.10.2019      www.ziarulnational.md   
 
A fost lansată etapa a II-a a celui de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnaţional Dunărea 2014-2020
18.10.2019      adrsud.md   
 
Primele troleibuze cu propulsie autonomă din Chișinău vor fi testate săptămâna aceasta. Care vor fi destinațiile
16.10.2019      diez.md   
 

Autorităţile din Comrat vor realiza un proiect în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi

      
10.09.2019     www.moldpres.md

Autorităţile municipiului Comrat vor implementa un proiect ce va înlesni deplasarea persoanelor cu dizabilităţi. Programul a fost discutat recent de către primarul oraşului, Serghei Anastasov, cu reprezentanţii Centrului pentru drepturile oamenilor cu posibilităţi limitate, transmite MOLDPRES.

Părţile au vorbit despre un proiect-pilot, realizat de Ambasada Finlandei, care are scopul să asigure acces liber pentru persoanele cu probleme ale aparatului locomotor.

Proiectul prevede consiliere pentru autorităţile publice locale la monitorizarea accesului persoanelor cu dizabilităţi  în clădirile publice şi de interes comun şi, respectiv, crearea condiţiilor necesare pentru această categorie de populaţie, indică comrat.md.

Potrivit lui Serghei Anastasov, municipalitatea din Comrat este gata să creeze condiţii optime pentru cetăţenii cu nevoi speciale, „dezvoltând astfel nivelul de confort al infrastructurii urbane”.

Proiectul amintit, susţinut de Finlanda, este implementat în şase oraşe din Republica Moldova, inclusiv Comrat şi Ceadâr-Lunga.