Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | La Măgurele, a fost dat startul unui proiect, care ar putea face din acest sat o destinație turistică importantă

vezi mai mult

Pretura sectorului Buiucani și Sectorul de Est al orașului Riga au semnat un acord de colaborare
18.10.2019      diez.md   
 
Japonezii oferă zeci de mii de dolari pentru renovarea a cinci școli și grădinițe moldovenești. Care sunt acestea
18.10.2019      agora.md   
 
ACORD // BEI va oferi Republicii Moldova un împrumut de 100 de MILIOANE de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide
18.10.2019      www.ziarulnational.md   
 
A fost lansată etapa a II-a a celui de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnaţional Dunărea 2014-2020
18.10.2019      adrsud.md   
 
Primele troleibuze cu propulsie autonomă din Chișinău vor fi testate săptămâna aceasta. Care vor fi destinațiile
16.10.2019      diez.md   
 

La Măgurele, a fost dat startul unui proiect, care ar putea face din acest sat o destinație turistică importantă

      
30.08.2019     www.expresul.md

Satul Măgurele, situat la 36 km de Ungheni și 98 km de Chișinău, se dorește  a fi o adevărată atracție turistică.

”Noi, cei de la Măgurele, ne-am obișnuit cu locurile de aici, care sunt cu adevărat frumoase și, uneori, nu le prea observăm. Cei care ne vizitează, însă, rămân impresionați”, a făcut o remarcă primarul Sergiu Bodrug.

Pe 29 august, a fost dat startul unui proiect, care, speră dânsul, va pune începutul dezvoltării turismului aici.
”Datorită Acordului de asistență pentru proiecte mici din cadrul Proiectului „Development of Moldovan rural areas by using the LEADER/CLLD approach”, semnat, în data de 16 august 2019 între IDIS „Viitorul” și Primăria satului Măgurele, a fost aprobată finanțarea proiectului: ”Dezvoltarea destinației turistice locale „La Trei Cruci” din Măgurele”, a anunțat Sergiu Bodrug.

Potrivit dânsului, în scurt timp, oricine va putea ajunge cu ușurință la cele trei cruci, instalate, cu mai bine de un deceniu în urmă, pe cel mai înalt deal din preajmă, numit de localnici Vârful Țuglăului.

 

 

 

Asta, pentru că vor fi construite trepte și balustrade, vor fi instalate, pe parcurs, bănci. Ulterior, vor fi plantați arbori, astfel ca acel loc să devină cu adevărat o atracție turistică.

Lucrările sunt în toi, iar primarul speră că, la mijlocul lunii octombrie, proiectul, care are o valoare de 4482,13 euro, să fie finalizat cu succes.

De pe Vârful Țuglăului, în față apare un tablou impresionant: se vede ca în palmă satul Măgurele, se văd și satele din jur.

Cu timpul, zice primarul, ar putea fi dezvoltat turismul rural. ”Sunt convins că putem reuși, astfel ca satul Măgurele să fie inclus în Clusterele Turistice și  traseele turistice naționale”, a spus Sergiu Bodrug.

Dânsul a ținut să mulțumească pentru acest început partenerilor din Estonia: Kadri Tillemannn (Kadri Kreisman), Kristiina Tammets, Victor Guzun, cât și partenerilor de bază de la IDIS „Viitorul” – pentru colaborare, asistență, susținere și rezultate bune în scopuri nobile pentru noi.