Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | La Cetireni au fost restaurate o răstignire, un pod și o fântână

vezi mai mult

Pretura sectorului Buiucani și Sectorul de Est al orașului Riga au semnat un acord de colaborare
18.10.2019      diez.md   
 
Japonezii oferă zeci de mii de dolari pentru renovarea a cinci școli și grădinițe moldovenești. Care sunt acestea
18.10.2019      agora.md   
 
ACORD // BEI va oferi Republicii Moldova un împrumut de 100 de MILIOANE de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide
18.10.2019      www.ziarulnational.md   
 
A fost lansată etapa a II-a a celui de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnaţional Dunărea 2014-2020
18.10.2019      adrsud.md   
 
Primele troleibuze cu propulsie autonomă din Chișinău vor fi testate săptămâna aceasta. Care vor fi destinațiile
16.10.2019      diez.md   
 

La Cetireni au fost restaurate o răstignire, un pod și o fântână

      
12.09.2019     unghiul.com

Cei care au răspuns apelului parohului din localitate, Igor Ursu, și au restaurat din talpă cele 3 obiecte arhitectonice au fost Victor Carp, Elena Nica, Lucreția Mihail. Potrivit acestuia, podul și fântâna ar fi fost construite prin 1853, iar răstignirea – prin 1991. Dacă inițial răstignirea fusese instalată în ograda bisericii, acum ea a fost strămutată în apropiere de oamenii care au reparat și fântâna, astfel au fost sfințite împreună.

Cu o contribuție a venit și Primăria Cetireni. Ana Dicusar, primar al localității, ne-a declarat că autoritatea publică locală a oferit tehnica necesară de curățare a canalului de scurgere peste care trece podul menționat mai sus.

Conform spuselor lui Igor Ursu, la evenimentul de sfințire au participat peste 100 de oameni. Acesta speră că prin mediatizarea acestui gest mai mulți săteni vor dori să se mobilizeze ca să realizeze cât mai multe lucruri bune pentru comunitate.