Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | O nouă staţie de salvatori va fi deschisă la Taraclia

vezi mai mult

Pretura sectorului Buiucani și Sectorul de Est al orașului Riga au semnat un acord de colaborare
18.10.2019      diez.md   
 
Japonezii oferă zeci de mii de dolari pentru renovarea a cinci școli și grădinițe moldovenești. Care sunt acestea
18.10.2019      agora.md   
 
ACORD // BEI va oferi Republicii Moldova un împrumut de 100 de MILIOANE de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide
18.10.2019      www.ziarulnational.md   
 
A fost lansată etapa a II-a a celui de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnaţional Dunărea 2014-2020
18.10.2019      adrsud.md   
 
Primele troleibuze cu propulsie autonomă din Chișinău vor fi testate săptămâna aceasta. Care vor fi destinațiile
16.10.2019      diez.md   
 

O nouă staţie de salvatori va fi deschisă la Taraclia

      
15.08.2019     www.moldpres.md

O nouă unitate de salvatori şi pompieri va fi deschisă, până la finele acestei veri, în oraşul Taraclia, urmând să fie forță de intervenție în situații de risc pentru 27 localităţi din apropiere, transmite MOLDPRES.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a inspectat la finele acestei săptămâni construcţia sediului pentru a se convinge că acesta poate fi dat în exploatare. Potrivit şefului IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, lucrările sunt la etapa finală, iar în scurt timp localnicii vor beneficia de o unitate pentru situaţii excepţionale, eficientă şi dotată în stil modern.  

Noua unitate de salvatori și pompieri din Taraclia este edificată în cadrul unui parteneriat dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova. Proiectul a fost finanţat cu susţinerea Comandamentului Forţelor Armate ale SUA, fiind estimat la peste 420 de mii de dolari.  De asemenea, autorităţile publice locale au contribuit cu 240 de mii de lei, bani utilizaţi pentru achiziţionarea mobilierului necesar.

Conform IGSU, peste de 20 salvatori şi pompieri, precum şi angajaţi ai Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare, vor activa în cadrul unităţii,  în condiţii adaptate la standarde europene. În noua unitate vor fi birouri de lucru, boxe pentru autospecialele de intervenţie, un turn de instruire pentru pregătirea şi antrenarea practică a salvatorilor etc.