Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | O nouă staţie de salvatori va fi deschisă la Taraclia

vezi mai mult

Uniunea Europeană a lansat la Cahul programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”
19.01.2020      ziuadeazi.md   
 
Daniel Ioniţă: Autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova
17.01.2020      tvrmoldova.md   
 
(interviu) Jumătate de viață în fotoliul de primar: Valentin Guțan, ales pentru al nouălea mandat la cârma orașului Cricova
16.01.2020      unimedia.info   
 
Cetățenii R. Moldova pot verifica ONLINE toate impozitele și taxele pe care le au de achitat
09.01.2020      www.ipn.md   
 
Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern
07.01.2020      trm.md   
 

O nouă staţie de salvatori va fi deschisă la Taraclia

      
15.08.2019     www.moldpres.md

O nouă unitate de salvatori şi pompieri va fi deschisă, până la finele acestei veri, în oraşul Taraclia, urmând să fie forță de intervenție în situații de risc pentru 27 localităţi din apropiere, transmite MOLDPRES.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a inspectat la finele acestei săptămâni construcţia sediului pentru a se convinge că acesta poate fi dat în exploatare. Potrivit şefului IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, lucrările sunt la etapa finală, iar în scurt timp localnicii vor beneficia de o unitate pentru situaţii excepţionale, eficientă şi dotată în stil modern.  

Noua unitate de salvatori și pompieri din Taraclia este edificată în cadrul unui parteneriat dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova. Proiectul a fost finanţat cu susţinerea Comandamentului Forţelor Armate ale SUA, fiind estimat la peste 420 de mii de dolari.  De asemenea, autorităţile publice locale au contribuit cu 240 de mii de lei, bani utilizaţi pentru achiziţionarea mobilierului necesar.

Conform IGSU, peste de 20 salvatori şi pompieri, precum şi angajaţi ai Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare, vor activa în cadrul unităţii,  în condiţii adaptate la standarde europene. În noua unitate vor fi birouri de lucru, boxe pentru autospecialele de intervenţie, un turn de instruire pentru pregătirea şi antrenarea practică a salvatorilor etc.