Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Membrii Agenției de Executare a Proiectului (AEP) "Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul" s-au întrunit în ședință

vezi mai mult

Pretura sectorului Buiucani și Sectorul de Est al orașului Riga au semnat un acord de colaborare
18.10.2019      diez.md   
 
Japonezii oferă zeci de mii de dolari pentru renovarea a cinci școli și grădinițe moldovenești. Care sunt acestea
18.10.2019      agora.md   
 
ACORD // BEI va oferi Republicii Moldova un împrumut de 100 de MILIOANE de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide
18.10.2019      www.ziarulnational.md   
 
A fost lansată etapa a II-a a celui de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnaţional Dunărea 2014-2020
18.10.2019      adrsud.md   
 
Primele troleibuze cu propulsie autonomă din Chișinău vor fi testate săptămâna aceasta. Care vor fi destinațiile
16.10.2019      diez.md   
 

Membrii Agenției de Executare a Proiectului (AEP) "Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul" s-au întrunit în ședință

      
08.08.2019     adrsud.md

Marți, 6 august 2019, în incinta Primăriei municipiului Cahul, a avut loc ședința ordinară a Agenției de Executare a Proiectului (AEP) "Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul", finanțat de Guvernul Germaniei prin intermediul Băncii germane de Dezvoltare KfW. 

În cadrul ședinței AEP au fost discutate mai multe chestiuni legate de baza contractuală și îndeplinirea de către fiecare semnatar a responsabiltăților și obligațiunilor contractuale. De asemenea, a fost aprobată plata în avans pentru serviciile de consultanță din cadrul proiectului către compania "Fichtner Water & Transportation".

Între Banca germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), Republica Moldova (reprezentată de Ministerul Finanţelor) şi municipiul Cahul a fost semnat, la 1 august 2018, un Acord de Finanțare pentru realizarea Proiectului "Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul".

Proiectul va fi implementat inclusiv cu suportul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud. În virtutea acestui fapt, reprezentanții companiei de consultanță "Fichtner W&T", care urmează să elaboreze documentația de proiectare și să supravegheze lucrările de construcție, au discutat cu membrii echipei de implementare a proiectului angajate din partea ADR Sud.

Conform Acordului de finanțare semnat cu Banca KfW, ADR Sud urmează să acorde în cadrul proiectului "Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul" expertiză în domeniul procedurilor de achiziții, elaborării devizelor de cheltuieli și să asigure vizibilitatea proiectului.

Amintim că proiectul "Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul" prevede dezvoltarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în Cahul și patru sate învecinate: Cotihana, Crihana Veche, Pașcani și Manta.

În cadrul proiectului vor fi construite 8 km de rețele de alimentare cu apă și de canalizare în satul Cotihana, precum și sistemele de canalizare din satele Crihana Veche, Pașcani și Manta.

De asemenea, în Cahul, sistemul de alimentare cu apă va fi restaurat și extins cu 11 km, rețelele de canalizare vor fi extinse, stația de pompare va fi reparată la fel ca şi clădirea administrativă a Întreprinderii municipale "Apă Canal Cahul".

Proiectul va fi finanțat de banca germană de dezvoltare KfW și are ca scop restaurarea infrastructurii de bază a aprovizionării cu apă și canalizare în cel mai mare oraș din sudul Moldovei și în satele din apropiere.