Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | În orașul Călărași este în plină desfășurare construcţia unei Scene de Amfiteatru

vezi mai mult

Uniunea Europeană a lansat la Cahul programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”
19.01.2020      ziuadeazi.md   
 
Daniel Ioniţă: Autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova
17.01.2020      tvrmoldova.md   
 
(interviu) Jumătate de viață în fotoliul de primar: Valentin Guțan, ales pentru al nouălea mandat la cârma orașului Cricova
16.01.2020      unimedia.info   
 
Cetățenii R. Moldova pot verifica ONLINE toate impozitele și taxele pe care le au de achitat
09.01.2020      www.ipn.md   
 
Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern
07.01.2020      trm.md   
 

În orașul Călărași este în plină desfășurare construcţia unei Scene de Amfiteatru

      
06.08.2019     www.adrcentru.md

Locuitorii din orașul Călărași, dar și cei din împrejurimi, se vor bucura curînd de concerte în aer liber datorită lucrărilor care se desfășoară în prezent pentru construcţia unei Scene de Amfiteatru.

Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului regional "Valorificarea potenţialului  turistic al regiunii de centru a R. Moldova (Raioanele Străşeni, Călăraşi, Nisporeni şi Ungheni". Proiectul a fost înaintat spre finanțare din Fondul național pentru dezvoltare regională și este implementat de ADR Centru.

Astfel, la data de 6 august 2019, o echipă formată din specialiștii agenției, au întreprins o vizită de monitorizare la șantierul de la Călărași, unde au loc lucrările de construcție a Scenei de Amfiteatru. La fața locului s-a stabilit că toate activitățile planificate sunt efectuate în conformitate cu proiectul de execuție, iar antreprenorul a dat asigurări că toate lucrările sunt executate în strictă concordanță cu normele de construcție și în termenii stabiliți.

Pentru lucrările de construcție, pînă la acest moment, au fost alocați circa 7,5 milioane lei. Acest obiectiv urmează să fie finalizat către finele acestui an.

Tot în cadrul acestui proiect au fost amenajate 2 popasuri turistice cu infrastructură conexă de utilitate publică, localizate în sat. Țigănești, raionul Strășeni și sat. Iurceni, raionul Nisporeni. De asemenea, în orașul Călărași, a fost reamenajat Parcul „Aleea Clasicilor".