Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | APL vor fi susținute în procesul de consultare a vârstnicilor la nivel local!

vezi mai mult

Pretura sectorului Buiucani și Sectorul de Est al orașului Riga au semnat un acord de colaborare
18.10.2019      diez.md   
 
Japonezii oferă zeci de mii de dolari pentru renovarea a cinci școli și grădinițe moldovenești. Care sunt acestea
18.10.2019      agora.md   
 
ACORD // BEI va oferi Republicii Moldova un împrumut de 100 de MILIOANE de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de gestionare a deșeurilor solide
18.10.2019      www.ziarulnational.md   
 
A fost lansată etapa a II-a a celui de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnaţional Dunărea 2014-2020
18.10.2019      adrsud.md   
 
Primele troleibuze cu propulsie autonomă din Chișinău vor fi testate săptămâna aceasta. Care vor fi destinațiile
16.10.2019      diez.md   
 

APL vor fi susținute în procesul de consultare a vârstnicilor la nivel local!

      
01.08.2019    

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Departamentul Națiunilor Unite pentru Afaceri Economice și Sociale și Fondul ONU pentru Populație în Moldova, lansează Concursul de selectare a autorităților publice locale, care doresc să beneficieze de suport în procesul de consultare a vârstnicilor la nivel local și crearea organizațiilor de susținere reciprocă a vârstnicilor.

Obiectivul este de a crește gradul de participare a vârstnicilor în procesul de luare a deciziilor, sporirii angajării vârstnicilor pe piața muncii, creșterii accesului și calității serviciilor de educație și calificare profesională pentru persoanele în etate.

La runda din anul 2019 nu pot participa APL care au beneficiat de suport din partea Ministerului în anul 2018. APL interesate vor expedia în adresa Ministerului o scrisoare-solicitare cu desemnarea a doua persoane responsabile: un reprezentant al APL care va fi responsabil de implicarea vârstnicilor în procesul de consultare și o persoană desemnată în calitate de mobilizator comunitar pe bază de voluntariat, cu vârsta de peste 60 de ani. Termenul limită de depunere a cererilor – 19 august 2019.

Serviciul de comunicare al CALM

Fișier:

Adresarea Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale către APL

Serviciul de comunicare al CALM