Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | La Dondușeni au demarat lucrările de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă

vezi mai mult

Uniunea Europeană a lansat la Cahul programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”
19.01.2020      ziuadeazi.md   
 
Daniel Ioniţă: Autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova
17.01.2020      tvrmoldova.md   
 
(interviu) Jumătate de viață în fotoliul de primar: Valentin Guțan, ales pentru al nouălea mandat la cârma orașului Cricova
16.01.2020      unimedia.info   
 
Cetățenii R. Moldova pot verifica ONLINE toate impozitele și taxele pe care le au de achitat
09.01.2020      www.ipn.md   
 
Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern
07.01.2020      trm.md   
 

La Dondușeni au demarat lucrările de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă

      
30.07.2019     adrnord.md

Peste șapte mii de locuitori ai orașului Dondușeni vor avea acces la apă potabilă de calitate. Recent, în orașul Dondușeni au demarat lucrările de construcție a stației de pompare a apei în cadrul unui proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă în raionul Dondușeni. De asemenea, în orașul Dondușeni urmează să înceapă și lucrările de construcție-montaj a unui sistem de apeduct, care va permite alimentarea cu apă potabilă a orașului din cele cinci sonde. Totodată, după procedurile de achiziții publice desfășurate, urmează să fie selectat antreprenorul care va executa lucrări similare și în satul Climăuți din același raion, unde locuiesc peste o mie de oameni.

Executarea lucrărilor în cadrul acestui proiect a fost monitorizată luni, 29 iulie, de către specialiștii ADR Nord. Astfel, Constantin Bândiu, șeful Secției managementul proiectelor, și Vladimir Tifoi, specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor, au inspectat șantierul stației de pompare de la Dondușeni. Reprezentanții ADR Nord au constatat că lucrările se desfășoară conform graficului.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă din raionul Dondușeni este de circa 17,60 milioane de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea, din FNDR, a 5 milioane de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului 2019.

Proiectul „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)” a fost lansat la începutul anului 2019.