Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Chișinăul a investit peste 60 de MILIOANE de lei în satul Țânțăreni, pentru a putea duce gunoiul în preajma acestei localități: Drumuri, iluminare stradală, stație de tratare a levigatului etc.

vezi mai mult

La Drochia și Dondușeni a fost instalat echipament modern de pompare a apei potabile
25.05.2020      ziarulnostru.info   
 
Valentina Casian: „S-a lăsat totul pe umerii autorităților locale și ai întreprinderilor municipale”
21.05.2020      moldova.europalibera.org   
 
Proiectele mici unesc comunitățile și responsabilizează cetățenii
21.05.2020      api.md   
 
Bani din Cluj-Napoca pentru un skatepark în Ungheni
21.05.2020      news.ungheni.org   
 
Una dintre cele mai dezvoltate comune din România vrea să-și ajute „fratele” din R. Moldova să atragă fonduri europene: „Îi rugăm pe colegii noștri din întreaga țară să nu uite în aceste vremuri de frații noștri din Republica Moldova”
21.05.2020      www.ziarulnational.md   
 

Chișinăul a investit peste 60 de MILIOANE de lei în satul Țânțăreni, pentru a putea duce gunoiul în preajma acestei localități: Drumuri, iluminare stradală, stație de tratare a levigatului etc.

      
19.07.2019     www.ziarulnational.md

Administrația publică locală Chișinău a făcut, pe parcursul ultimilor doi ani, investiții în sumă de 60 de milioane de lei în localitatea Țânțăreni, raionul Anenii Noi, prin lucrări de infrastructură, amenajare, iluminare stradală, asfaltarea drumurilor etc., drept compensație pentru transportarea și stocarea deșeurilor menajere din capitală.

După protestele localnicilor, care reclamau mizeria și aerul greu de respirat din cauza gunoaielor aduse din capitală în preajma satului, a fost semnat un Contract de societate civilă între Primăria Chișinău și localitatea Țânțăreni.

În acest contract, pe lângă lucrări de infrastructură în localitate, erau prevăzute inclusiv edificarea stației de tratare a levigatului, care urmează a fi instalată, și consolidarea barajului poligonului de gunoi.

Primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a efectuat miercuri o vizită de lucru în localitatea Țânțăreni, alături de consilieri municipali, deputați și reprezentanți ai Î.M. „Autosalubritate”.

În discuțiile cu localnicii, reprezentanții Primăriei s-au referit la acțiunile realizate în cadrul Contractului de societate civilă, încheiat între Primăria Chișinău și localitatea Țânțăreni.

Potrivit lui Eugen Axentiev, șef al Î.M. „Autosalubritate”, administrația publică locală Chișinău a achiziționat în luna mai curent echipamentul de tratare a levigatului pentru poligonul de deșeuri, în valoare de 11,3 milioane de lei. Următorii pași pentru punerea în funcțiune a utilajului sunt construcția căilor de acces către poligon, precum și montarea rețelelor de alimentare cu energie electrică.

Instalația va asigura filtrarea lichidului fermentat de la gunoiște. Ca rezultat vor fi reduși indicii de poluare a mediului, se vor obține deșeuri solide și apă tehnică.