Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | (doc) Impozitele pe venit ar putea pleca în bugetul localităților unde persoana fizică își are domiciliu: Proiect de lege, care modifică radical repartizarea banilor în bugetul de stat

vezi mai mult

8 rezervoare de apă au fost construite pe Nistru în cadrul unui proiect interregional
07.11.2019      adrcentru.md   
 
Drochia: Idei de proiecte de revitalizare urbană, analizate de specialiști
07.11.2019      adrnord.md   
 
O parte a drumului național M1 va fi extinsă de la două la patru benzi
07.11.2019      www.realitatea.md   
 
Localitățile rurale vor primi 100% din impozitul pe venit al persoanelor fizice
07.11.2019      www.realitatea.md   
 
MAJORĂRI // Salarii de peste 6 000 de lei pentru EDUCATORI și de peste 10 000 de lei pentru primarii de la sate: Bani mai mari pentru bibliotecari, pompieri sau bucătari
07.11.2019      www.ziarulnational.md   
 

(doc) Impozitele pe venit ar putea pleca în bugetul localităților unde persoana fizică își are domiciliu: Proiect de lege, care modifică radical repartizarea banilor în bugetul de stat

      
04.07.2019     unimedia.info

Deputatul din Partea Blocului ACUM, Petru Frunze, a propus un proiect de lege prin care urmează descentralizarea impozitelor pe venit și repartizarea acestora către bugetele locale.

Potrivit prevederilor actuale, bugetele locale din localitățile rurale includ doar impozitele, în proporție de 75%, ale persoanelor care lucrează în raza localității.

Astfel, se propune modificarea acestui procent de la 75%, la 100%. În acest context, dacă o persoană lucrează în raza localității unde își are domiciliul, impozitul plătit la stat să fie trimis în bugetul local în proporție de 100%.

De asemenea, se propune ca impozitul pe venit persoanelor juridice să fie redirecționat în proporție de 50% către bugetele locale.

Se mai propune ca impozitul de venit ale persoanelor fizice, în proporție de 100%, să fie redirecționat către bugetul localităților, unde persoana își are viza de reședință.

Proiectul de lege a fost aprobat în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe și urmează să se formeze un grup de lucru pentru a fi analizat și discutat la Ministerul Finanțelor.

Iată proiectul de lege și nota informativă.

Proiect de lege Petru Frunze by on Scribd