Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Proiecte sociale inedite: Iată ce au pregătit autoritățile din Budești

vezi mai mult

Chișinăul a investit peste 60 de MILIOANE de lei în satul Țânțăreni, pentru a putea duce gunoiul în preajma acestei localități: Drumuri, iluminare stradală, stație de tratare a levigatului etc.
19.07.2019      www.ziarulnational.md   
 
Sistemul de revitalizare urbană a orașelor din Polonia, exemplu pentru Republica Moldova
16.07.2019     
 
Sistemul de revitalizare urbană a orașelor din Polonia, exemplu pentru Republica Moldova
12.07.2019      adrcentru.md   
 
Membrii comitetului de supraveghere constituit în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” s-au întrunit în prima ședință
12.07.2019      adrcentru.md   
 
USAID va oferi în continuare asistență tehnică țării noastre
12.07.2019      adrsud.md   
 

Proiecte sociale inedite: Iată ce au pregătit autoritățile din Budești

      
19.06.2019     m.sputnik.md

În această vară, în comuna Budești, municipiul Chișinău, autoritățile locale vor organiza un șir de evenimente sociale deosebite, a relatat, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", primarul localității, Nina Costiuc.

Potrivit Ninei Costiuc, pe 19 sau 20 iunie 2019, medicii voluntari din Australia și Carolina de Nord, SUA, vor oferi timp de două săptămâni consultații gratuite, medicamente și ochelari de vedere, conform prescripțiilor medicale persoanelor în etate din comuna Budești.

Totodată, voluntarii străini vor distribui copiilor din clasele primare truse igienice în vederea promovării modului sănătos de viață. Proiectul se va desfășura în incinta Centrului de Sănătate și Căminului Cultural din comuna Budești, în intervalul orelor 9:00-18:00.

Mai mult decât atât, pe parcursul lunii iulie va fi organizată Școala de Vară "IT și Limbă Coreeană" pentru studenții și elevii de la 14 ani. Activitatea se va desfășura în cadrul programului de voluntari ICT  "Friends World", în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova.

"Participanții vor beneficia de instruire gratuită în domeniul tehnologiilor informaționale și, de asemenea, vor avea cursuri de studiu al limbii și culturii coreene", a menționat primarul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

 

Autor: Cristina Baș