Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat la Cojușna

vezi mai mult

Tot mai mulţi turişti preferă să viziteze R. Moldova, conform unui studiu
15.08.2019      www.moldpres.md   
 
O nouă staţie de salvatori va fi deschisă la Taraclia
15.08.2019      www.moldpres.md   
 
Scara de granit de la Valea Morilor a fost finisată. Va fi inaugurată de Ziua Independenței
08.08.2019      unimedia.info   
 
Membrii Agenției de Executare a Proiectului (AEP) "Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul" s-au întrunit în ședință
08.08.2019      adrsud.md   
 
Reabilitarea unui drum cu o lungime de 5,6 km, din comuna Hârtop, raionul Cimișlia, a fost finalizată
08.08.2019      adrsud.md   
 

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat la Cojușna

      
07.05.2019     www.basarabia.md

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat în localitatea Cojușna a raionului Strășeni. Stația a fost deschisă de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în colaborare cu autoritățile publice locale, dar și cu suportul pompierilor voluntari din Austria.

Acesta va oferi siguranța pentru mai mult de 7.000 mii de localnici din localitatea Cojușna. La ceremonia oficială de deschidere a postului au participat reprezentanții IGSU, dar și autoritațile publice locale. Oficialii au menționat importanța inaugurării postului ce va asigura forța primară pentru intervenții la incendii și situații excepționale, până la venirea pompierilor profesioniști.

În cadrul postului vor activa 16 pompieri voluntari civili. Instruirea acestora a fost efectuată de către pompieri voluntari din Austria, iar specialiștii IGSU vor acorda și pe viitor asistența metodică și practică pompierilor noi, pentru ca aceștia să poată interveni la cel mai înalt nivel. Mai mult, IGSU în colaborare cu pompierii voluntari din Austria au oferit salvatorilor care vor activa în cadrul unității echipamentul necesar, dar și o autospecială de tip „Mercedes”.

Conform informației IGSU, acesta este al treisprezecelea post de salvatori pompieri voluntari deschis în Republica Moldova cu implicarea administrației publice locale.