Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Orașul Drochia și mai multe sate din Râșcani, asigurate cu apă potabilă datorită sprijinului financiar al UE: Peste 40 000 de locuitori, cu apă la robinete și o investiție de peste cinci MILIOANE de euro

vezi mai mult

Tot mai mulţi turişti preferă să viziteze R. Moldova, conform unui studiu
15.08.2019      www.moldpres.md   
 
O nouă staţie de salvatori va fi deschisă la Taraclia
15.08.2019      www.moldpres.md   
 
Scara de granit de la Valea Morilor a fost finisată. Va fi inaugurată de Ziua Independenței
08.08.2019      unimedia.info   
 
Membrii Agenției de Executare a Proiectului (AEP) "Aprovizionare cu apă și sanitație în raionul Cahul" s-au întrunit în ședință
08.08.2019      adrsud.md   
 
Reabilitarea unui drum cu o lungime de 5,6 km, din comuna Hârtop, raionul Cimișlia, a fost finalizată
08.08.2019      adrsud.md   
 

Orașul Drochia și mai multe sate din Râșcani, asigurate cu apă potabilă datorită sprijinului financiar al UE: Peste 40 000 de locuitori, cu apă la robinete și o investiție de peste cinci MILIOANE de euro

      
02.05.2019     www.ziarulnational.md

În orașul Drochia urmează a fi reabilitați 4,6 kilometri de conducte de apă potabilă sub presiune și 8,5 km de rețele de alimentare cu apă, iar rețelele de alimentare cu apă din Drochia vor fi extinse cu 8,9 km. 

Totodată, la Drochia vor fi construite o stație de tratare a apei potabile și reabilitate două stații de pompare, șapte castele de apă și șase rezervoare de apă potabilă. 

De asemenea, vor fi instalate șapte stații hidrofor în blocurile locative multietajate.

În total, circa 17 300 de drochieni vor fi conectați la sistemul de alimentare cu apă. 

Noul sistem de alimentare cu apă potabilă este construit în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia”, finanțat de Uniunea Europeană. 

Valoarea estimativă a proiectului se ridică la 1,5 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 162 000 de euro.

Un alt proiect asemănător este implementat, cu sprijinul financiar al UE și în raionul Râșcani. Aici, în șase sate din raion vor fi construite 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și 40 km de rețele de canalizare.

De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 km. 

În cele șase sate vor fi construite și trei stații de epurare a apelor uzate, o stație de tratare a apei potabile și o stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani. 

Circa 23 500 de locuitori ai raionului Râșcani vor fi beneficiarii proiectului, a cărui valoare se cifrează la 3,5 milioane de euro, bani oferiți de UE.