Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Orașul Drochia și mai multe sate din Râșcani, asigurate cu apă potabilă datorită sprijinului financiar al UE: Peste 40 000 de locuitori, cu apă la robinete și o investiție de peste cinci MILIOANE de euro

vezi mai mult

Violeta Vitu: Dacă vrem schimbări extraordinare, trebuie forță, dar potențialul uman este tot plecat
20.05.2019      moldova.europalibera.org   
 
Orașele Drochia și Sângerei vor beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană
20.05.2019      adrnord.md   
 
În satele Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni a fost inaugurat sistemul de alimentare cu apă
17.05.2019      adrnord.md   
 
Localitatea Feşteliţa din raionul Ștefan Vodă a primit statutul de sat inteligent energetic
13.05.2019      www.moldpres.md   
 
Republica Moldova este singura țară care este supusă monitorizării de peste două decenii de către Adunarea Parlamentară a CoE. Ce spun experții
10.05.2019      radiochisinau.md   
 

Orașul Drochia și mai multe sate din Râșcani, asigurate cu apă potabilă datorită sprijinului financiar al UE: Peste 40 000 de locuitori, cu apă la robinete și o investiție de peste cinci MILIOANE de euro

      
02.05.2019     www.ziarulnational.md

În orașul Drochia urmează a fi reabilitați 4,6 kilometri de conducte de apă potabilă sub presiune și 8,5 km de rețele de alimentare cu apă, iar rețelele de alimentare cu apă din Drochia vor fi extinse cu 8,9 km. 

Totodată, la Drochia vor fi construite o stație de tratare a apei potabile și reabilitate două stații de pompare, șapte castele de apă și șase rezervoare de apă potabilă. 

De asemenea, vor fi instalate șapte stații hidrofor în blocurile locative multietajate.

În total, circa 17 300 de drochieni vor fi conectați la sistemul de alimentare cu apă. 

Noul sistem de alimentare cu apă potabilă este construit în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia”, finanțat de Uniunea Europeană. 

Valoarea estimativă a proiectului se ridică la 1,5 milioane de euro, contribuția beneficiarilor fiind de 162 000 de euro.

Un alt proiect asemănător este implementat, cu sprijinul financiar al UE și în raionul Râșcani. Aici, în șase sate din raion vor fi construite 19,6 km de rețele de distribuție a apei potabile și 40 km de rețele de canalizare.

De asemenea, va fi construită o conductă magistrală cu o lungime de 26 km. 

În cele șase sate vor fi construite și trei stații de epurare a apelor uzate, o stație de tratare a apei potabile și o stație de pompare pentru 28 de localități din raionul Râșcani. 

Circa 23 500 de locuitori ai raionului Râșcani vor fi beneficiarii proiectului, a cărui valoare se cifrează la 3,5 milioane de euro, bani oferiți de UE.