Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Localităţile Lebedenco, Ursoaia şi Hutulu din Cahul vor avea, din vară, apă la robinete

vezi mai mult

Proiecte sociale inedite: Iată ce au pregătit autoritățile din Budești
19.06.2019      m.sputnik.md   
 
150 de mii de dolari pentru finanțarea proiectelor ce promovează consumul responsabil de energie în R.Moldova
19.06.2019      radiochisinau.md   
 
Parlamentul a decis: 20 octombrie - data alegerilor locale generale
18.06.2019      unimedia.info   
 
La Edineț va avea loc un atelier de lucru cu tematica „Etapele practice pentru elaborarea Planului local de acțiuni în domeniul eficienței energetice”
11.06.2019      adrnord.md   
 
Să-i ajutăm cu un vot să câștige Premiul UE pentru energie durabilă pentru țările Parteneriatului Estic
05.06.2019      unghiul.com   
 

Localităţile Lebedenco, Ursoaia şi Hutulu din Cahul vor avea, din vară, apă la robinete

      
06.04.2019     tvrmoldova.md

Veste bună pentru locuitorii comunelor Lebedenco, Ursoaia şi Hutulu din Cahul. Din vară, ei vor beneficia de apă la robinet. Apeductul este construit în cadrul unui proiect finanţat de Guvernul Elveţiei.

În comuna Lebedenco din Cahul se lucrează la foc continuu. Muncitorii au de montat 24 de kilometri de conductă în două luni astfel încât, din vară, localnicii să poată beneficia de apă la robinete. Este un vis aproape realizat pentru localitatea unde 90 la sută din populaţie îşi lua apă din fântâni.

„Apa în fântâni nu este prea bună, are mulţi nitraţi şi oamenii vor putea beneficia de apă mai bună”, a declarat Alexandru Bondari, primarul comunei Lebedenco, Cahul.

„Prin acest proiect a fost reconstruită staţia de tratare care ne va asigura de calitatea apei şi pe lângă staţia de pompare vom avea una de clorare pentru tratarea apei din regiune”, a spus Sergiu Drangoi, vicepreşedintele raionului Cahul.

La apeduct vor fi conectate comunele Lebedenco, Ursoaia şi Hutului, iar de alimentarea cu apă potabilă vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane. Proiectul este realizat din bani europeni şi ai Guvernului Elveţiei.

De altfel, locuitorii din alte 8 localităţi din raionul Cahul  vor avea avea acces la apă potabilă pe parcursul următorilor 2 ani din sursele Uniunii Europene.

„Sistemele vor ajunge în opt localităţi, până la Alexandru Ioan Cuza şi care vor permite aceeaşi conectare din râul Prut”, a mai adăugat Sergiu Drangoi.

Pentru conectarea unei gospodării la apeduct, localnicii vor achita 2.500 de lei, iar familiile sărace vor fi conectate gratuit.