Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Terenurile și construcțiile confiscate nu vor mai ajunge la autoritățile locale

vezi mai mult

Premierul Maia Sandu le promite INDEPENDENȚĂ primarilor din R. Moldova
21.06.2019      www.ziarulnational.md   
 
CALM face propuneri Guvernului pentru o mai bună funcționare
21.06.2019      stiri.md   
 
Proiecte sociale inedite: Iată ce au pregătit autoritățile din Budești
19.06.2019      m.sputnik.md   
 
150 de mii de dolari pentru finanțarea proiectelor ce promovează consumul responsabil de energie în R.Moldova
19.06.2019      radiochisinau.md   
 
Parlamentul a decis: 20 octombrie - data alegerilor locale generale
18.06.2019      unimedia.info   
 

Terenurile și construcțiile confiscate nu vor mai ajunge la autoritățile locale

      
03.01.2019     deschide.md

Terenurile proprietate privată și cele cu destinație agricolă, aflate în proprietate privată și trecute în proprietatea statului, în baza dreptului succesoral, ca fiind fără stăpân sau confiscate, precum și construcțiile care intră în proprietatea statului, se vor transmite cu titlu gratuit Agenției Proprietății Publice. La moment, acestea se transmit autorităților publice locale.

Modificarea se regăsește într-un proiect de Hotărâre, care a fost aprobat de Cabinetul de Miniștri. Documentul se referă la modificarea Regulamentului cu privire la modul de evidenţă, evaluare şi vânzare a bunurilor confiscate, fără stăpân, sechestrate ușor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în posesia statului cu drept de succesiune şi a comorilor.

Totodată, hotărârea prevede că, la transmiterea bunurilor confiscate de organele vamale către Serviciului Fiscal de Stat, acestea vor fi însoțite și de raportul de evaluare, întocmit de organul vamal.

În același timp, se completează lista organelor abilitate cu evaluarea, încercările de laborator și eliberarea deciziilor de expertiză cu o instituție nouă — Laboratorul Vamal al Serviciului Vamal.

O altă modificarea constă în excluderea din Regulament a prevederilor ce se referă la comercializarea bunurilor prin intermediul Bursei Universale de Mărfuri a Moldovei, dat fiind faptul că aceasta a fost lichidată. Astfel, comercializarea acestor bunuri se va realiza prin intermediul licitațiilor.
Sursa: deschide.md