Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Peste 100 mln lei sunt alocați pentru amenajarea curților de bloc din capitală

vezi mai mult

Drum pietonal modern pentru locuitorii din oraşul Codru
20.03.2019      www.trm.md   
 
Promovarea energiei solare în mediul urban | Primarii se aliază pentru a implica cetățenii în trecerea la energia regenerabilă
20.03.2019      radiochisinau.md   
 
Linie nouă de troleibuz spre Bubuieci. „Sunt examinate 4 variante de traseu”
14.03.2019      provincial.md   
 
Cum a învățat românește primarul Comratului
08.03.2019      moldnova.eu   
 
Oraşul Drochia va fi asigurat cu apă de calitate, conform unui proiect al UE
04.03.2019      www.moldpres.md   
 

Peste 100 mln lei sunt alocați pentru amenajarea curților de bloc din capitală

      
03.01.2019     ipn.md http:

Anul acesta, din bugetul municipal sunt alocați peste o sută de milioane de lei pentru amenajarea curților de bloc din capitală. Cea mai mare parte din bani – 72 de milioane de lei – sunt pentru reparația a 200 de mii metri pătrați de drumuri și trotuare, transmite IPN.

„Primul contact cu orașul, când ieșim din casă, este curtea blocului. Parcă nu mai ai chef de nimic când pășești dintr-o băltoacă în alta sau când vii acasă prin întuneric. Anul acesta, pentru prima dată avem un buget de peste o sută de milioane de lei alocați amenajării curților de blocuri”, menționează primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu într-o postare pe Facebook.

Din suma alocată, zece milioane de lei sunt pentru amenajarea a 20 de mii de metri pătrați de parcări, iar 28,5 milioane de lei – pentru restabilirea iluminatului. Totodată, pentru fiecare sector vor fi alocați câte cinci milioane de lei pentru amenajarea de scuaruri, alei, parcuri și alte proiecte solicitate de cetățeni.

Locuitorii orașului pot înainta propuneri pe paginile preturilor, a Primăriei sau a primarului.