Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Campania ”Deșeuri electrice colectate – vieți omenești protejate” a fost declarată una dintre cele mai bune politici locale și regionale din Moldova

vezi mai mult

Autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării
21.01.2019      www.realitatea.md   
 
LISTĂ // Încă 244 de grădinițe din R. Moldova vor fi RENOVATE cu bani din România: Bucureștiul a trimis la Chișinău trei milioane de euro care vor ajunge în fiecare regiune din stânga Prutului
18.01.2019      www.ziarulnational.md   
 
Registrul codurilor IBAN
15.01.2019      monitorul.fisc.md   
 
500 de stâlpi și 36 de km de cabluri. Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE
14.01.2019      diez.md   
 
Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
14.01.2019     
 

Campania ”Deșeuri electrice colectate – vieți omenești protejate” a fost declarată una dintre cele mai bune politici locale și regionale din Moldova

      
07.09.2018     www.expresul.md

Campania ”Deșeuri electrice colectate – vieți omenești protejate” a fost declarată de către un consiliu de evaluare, la invitația IDIS „Viitorul” și Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO), una dintre cele mai bune politici locale și regionale din Moldova, implementate în lunile mai-iulie 2018.

”Politica de management eficient al gestionării deșe­u­rilor electrice și electronice din municipiul Ungheni este importantă pentru comunitate, mai ales că abordează problemele de mediu și de sănătate. Prin aceasta acți­u­ne se asigură un impact pe termen lung asupra comportamentului civic responsabil al comunității. Politica pare a fi una nouă și inovatoare în Republica Moldova, ce merită a fi replicată și în alte urbe”, se arată în comentariul experților.

Pe de altă parte, comisia de evaluare susține că ”încă nu este clar impactul acestei po­litici de management eficient al gestionării deșeu­rilor”.

De notat că cele mai bune cinci politici publice locale din Republica Moldova se referă la Ghidul turistic al raionului Soroca – scor final 218,5 puncte, serviciul intercomunitar de pompieri vo­luntari din satele Colibași, Vadul lui Isac și Brânza (ra­i­onul Cahul) – 209,5 puncte, elaborarea Planului de dezvoltare economică a ora­șu­lui Căușeni – 207 puncte, campania de colectare a de­șe­urilor electrice din muni­cipiul Ungheni – 203 puncte, sistemul de procesare a pe­ti­ţiilor locuitorilor din Or­hei: e-Primăria – 166,5.

 

 

 

Acest top reprezintă cea de-a treia ediție a seriei de eva­luări a unor politici și ac­ți­uni de interes public anali­za­te de IDIS ”Viitorul”.

Prima edițe a fost lansată în februarie 2018, iar a doua – în aprilie 2018. Ediția următoare a celor mai bune și mai proaste po­litici locale și regionale din Moldova va fi în octombrie 2018.