Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Campania ”Deșeuri electrice colectate – vieți omenești protejate” a fost declarată una dintre cele mai bune politici locale și regionale din Moldova

vezi mai mult

Cum o primărie din R. Moldova motivează oamenii să recicleze deșeurile electrice
18.04.2019      www.moldova.org   
 
O zonă publică degradată din orașul Ungheni a fost reamenajată cu suportul Guvernului Poloniei
15.04.2019      tv8.md   
 
A avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului de construcție a sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian din orașul Căușeni
13.04.2019      adrsud.md   
 
A fost deschisă aplicaţia pentru obținerea Premiului UE pentru Energie Durabilă în Țările Parteneriatului Estic
11.04.2019      adrcentru.md   
 
APEL privind lansarea Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” 2019
09.04.2019      adrcentru.md   
 

Campania ”Deșeuri electrice colectate – vieți omenești protejate” a fost declarată una dintre cele mai bune politici locale și regionale din Moldova

      
07.09.2018     www.expresul.md

Campania ”Deșeuri electrice colectate – vieți omenești protejate” a fost declarată de către un consiliu de evaluare, la invitația IDIS „Viitorul” și Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO), una dintre cele mai bune politici locale și regionale din Moldova, implementate în lunile mai-iulie 2018.

”Politica de management eficient al gestionării deșe­u­rilor electrice și electronice din municipiul Ungheni este importantă pentru comunitate, mai ales că abordează problemele de mediu și de sănătate. Prin aceasta acți­u­ne se asigură un impact pe termen lung asupra comportamentului civic responsabil al comunității. Politica pare a fi una nouă și inovatoare în Republica Moldova, ce merită a fi replicată și în alte urbe”, se arată în comentariul experților.

Pe de altă parte, comisia de evaluare susține că ”încă nu este clar impactul acestei po­litici de management eficient al gestionării deșeu­rilor”.

De notat că cele mai bune cinci politici publice locale din Republica Moldova se referă la Ghidul turistic al raionului Soroca – scor final 218,5 puncte, serviciul intercomunitar de pompieri vo­luntari din satele Colibași, Vadul lui Isac și Brânza (ra­i­onul Cahul) – 209,5 puncte, elaborarea Planului de dezvoltare economică a ora­șu­lui Căușeni – 207 puncte, campania de colectare a de­șe­urilor electrice din muni­cipiul Ungheni – 203 puncte, sistemul de procesare a pe­ti­ţiilor locuitorilor din Or­hei: e-Primăria – 166,5.

 

 

 

Acest top reprezintă cea de-a treia ediție a seriei de eva­luări a unor politici și ac­ți­uni de interes public anali­za­te de IDIS ”Viitorul”.

Prima edițe a fost lansată în februarie 2018, iar a doua – în aprilie 2018. Ediția următoare a celor mai bune și mai proaste po­litici locale și regionale din Moldova va fi în octombrie 2018.