Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Faptele bune ale unor tineri activi din Costuleni

vezi mai mult

Conducerea raionului Glodeni, la o ședință privind construcția sistemului de canalizare în s. Petrunea
13.09.2018      provincial.md   
 
La Nisporeni va avea loc cea de-a treia ediție a Festivalului Prunei
12.09.2018      provincial.md   
 
DOUĂ COMUNE ÎNFRĂȚITE
12.09.2018      ivancea.md   
 
În anul Centenarului, comuna Crişcior s-a înfrăţit cu o comună din Republica Moldova
12.09.2018      www.mesagerulhunedorean.ro   
 
Consultări publice la Fălești. A fost dezbătut capitolul „Alimentare cu apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Socio-Economică a raionului
07.09.2018      adrnord.md   
 

Faptele bune ale unor tineri activi din Costuleni

      
07.09.2018     www.expresul.md

Tinerii din satul Costuleni și-au dorit un parc modern și l-au obținut. Grație unui proiect susținut de Centrul de Informare pentru Autorităţile Publice Locale.

Proiectul, întitulat ”Ne distrăm și ne odihnim – Acasă”, a fost inițiat de Tatiana Clopot, șefa bibliotecii din sat, împreună cu un grup informal de ti­neri cu inițiativă: Marcela Raileanu, Cristina Goranciuc și Crina Neamţu.

Costul total al proiectului este de circa 22 mii de lei, dintre care 9 mii au fost oferiți de finanțatori, restul – de pri­mărie și doi agenți economici.

 

 

 

De notat că bazele parcului fuseseră puse anterior. Aici trebuiau să fie amenajate terenuri speciale pentru diferite tipuri de activități (volei, minifotbal, un loc de joacă pentru copii). Lipsa re­sur­selor financiare a făcut ca lucrările să fie sistate.
Iată că s-a revenit la el. ”Parcul res­pec­tiv se află într-o zonă, unde locu­iesc multe familii tinere.

Acolo chiar e nevoie de un loc bine amenajat, de bănci și coșuri de gunoi. Acum, da­to­rită acestui proiect, parcul a început a prinde viață. Sunt sigură că multe fa­milii, cel puțin 30, vor beneficia de noul parc”, a menționat pentru ”Expresul” Tatiana Clopot, după care a adăugat: ”Este îmbucurător faptul că tinerele care au format grupul de ini­ți­ativă sunt foarte active și se implică în rezolvarea unor probleme în locali­ta­te. Ele sunt un exemplu pentru alți tineri din sat. Nu trebuie doar să aş­tep­tăm, trebuie şi să ne implicăm în re­zolvarea problemelor”.

Proiectul se va încheia pe 30 august, când vor fi organizate competiții la volei pentru adulți și copiii.