Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Faptele bune ale unor tineri activi din Costuleni

vezi mai mult

Autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării
21.01.2019      www.realitatea.md   
 
LISTĂ // Încă 244 de grădinițe din R. Moldova vor fi RENOVATE cu bani din România: Bucureștiul a trimis la Chișinău trei milioane de euro care vor ajunge în fiecare regiune din stânga Prutului
18.01.2019      www.ziarulnational.md   
 
Registrul codurilor IBAN
15.01.2019      monitorul.fisc.md   
 
500 de stâlpi și 36 de km de cabluri. Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE
14.01.2019      diez.md   
 
Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
14.01.2019     
 

Faptele bune ale unor tineri activi din Costuleni

      
07.09.2018     www.expresul.md

Tinerii din satul Costuleni și-au dorit un parc modern și l-au obținut. Grație unui proiect susținut de Centrul de Informare pentru Autorităţile Publice Locale.

Proiectul, întitulat ”Ne distrăm și ne odihnim – Acasă”, a fost inițiat de Tatiana Clopot, șefa bibliotecii din sat, împreună cu un grup informal de ti­neri cu inițiativă: Marcela Raileanu, Cristina Goranciuc și Crina Neamţu.

Costul total al proiectului este de circa 22 mii de lei, dintre care 9 mii au fost oferiți de finanțatori, restul – de pri­mărie și doi agenți economici.

 

 

 

De notat că bazele parcului fuseseră puse anterior. Aici trebuiau să fie amenajate terenuri speciale pentru diferite tipuri de activități (volei, minifotbal, un loc de joacă pentru copii). Lipsa re­sur­selor financiare a făcut ca lucrările să fie sistate.
Iată că s-a revenit la el. ”Parcul res­pec­tiv se află într-o zonă, unde locu­iesc multe familii tinere.

Acolo chiar e nevoie de un loc bine amenajat, de bănci și coșuri de gunoi. Acum, da­to­rită acestui proiect, parcul a început a prinde viață. Sunt sigură că multe fa­milii, cel puțin 30, vor beneficia de noul parc”, a menționat pentru ”Expresul” Tatiana Clopot, după care a adăugat: ”Este îmbucurător faptul că tinerele care au format grupul de ini­ți­ativă sunt foarte active și se implică în rezolvarea unor probleme în locali­ta­te. Ele sunt un exemplu pentru alți tineri din sat. Nu trebuie doar să aş­tep­tăm, trebuie şi să ne implicăm în re­zolvarea problemelor”.

Proiectul se va încheia pe 30 august, când vor fi organizate competiții la volei pentru adulți și copiii.