Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | O nouă ședință de lucru privind construcția apeductului magistral Strășeni - Călărași

vezi mai mult

Autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării
21.01.2019      www.realitatea.md   
 
LISTĂ // Încă 244 de grădinițe din R. Moldova vor fi RENOVATE cu bani din România: Bucureștiul a trimis la Chișinău trei milioane de euro care vor ajunge în fiecare regiune din stânga Prutului
18.01.2019      www.ziarulnational.md   
 
Registrul codurilor IBAN
15.01.2019      monitorul.fisc.md   
 
500 de stâlpi și 36 de km de cabluri. Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE
14.01.2019      diez.md   
 
Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
14.01.2019     
 

O nouă ședință de lucru privind construcția apeductului magistral Strășeni - Călărași

      
07.09.2018     adrcentru.md

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici s-a întâlnit cu reprezentanții Băncii germane KfW pentru a discuta despre succesele proiectului de reconstrucție a apeductului magistral Strășeni -Călărași. La ședință ministrul a fost însoțit  de secretarii de stat responsabili de domeniul mediului și dezvoltării regionale, Valentina Țapiș și Dorin Andros.

În cadrul întâlnirii părțile au discutat despre Studiul de fezabilitate elaborat cu susținerea financiară a KfW, despre principalele condiții pentru obținerea finanțării din partea Guvernului Germaniei,  precum și următoarea etapă a proiectului ce prevede construcția apeductului magistral.

”Suntem conștienți că autorităților publice din țara noastră trebuie să vină cu o contribuție în valoare de 10% din suma totală a proiectului. Vom oferi această contribuție pe parcursul a trei ani din Fondul Ecologic Național. De asemenea, suntem dispuși să modificăm legislația privind serviciul public de alimentare cu apă si de canalizare pentru a reuși să oferim consumatorilor casnici un preț accesibil pentru servicii de calitate”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, în cadrul ședinței cu partenerii KfW.

Reprezentanții băncii germane au comunicat că după etapa de aprobare a studiului de fezabilitate de către toate părțile implicate, inclusiv de către finanțatori, se va purcede la etapa de implementare a proiectului. Astfel, la finele anului 2019, ar putea să înceapă lucrările de construcție a apeductului magistral Strășeni - Călărași.

Menționăm, banca KfW, este unul dintre liderii sectorului bancar german şi una dintre cele mai mari bănci din Europa. Aceasta se orientează atât spre susținerea economiei naționale, cât şi spre acordarea suportului pentru statele aflate în tranziţie. Banca este prezentă în Republica Moldova din anul 1999, în special, pe segmentul infrastructurii sociale şi promovarea întreprinderilor mici şi mijlocii. La începutul anului 2015, KfW a deschis reprezentanța sa la Chişinău, care se subordonează Biroului KfW de la Kiev, Ucraina. Șeful biroului de la Chișinău este Sergiu Guțu.

 4 septembrie 2018

Serviciul informare și comunicare cu mas media al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului