Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Austria oferă 750 de mii de euro pentru cinci sate din R. Moldova care vor trebui să sădească păduri pe malul râului Nistru

vezi mai mult

Condiții de viață mai bune în Găgăuzia și Taraclia, datorită suportului UE
18.12.2018      hotnews.md   
 
Câteva instituții de învățământ din Ungheni și Călărași vor fi eficientizate energetic
18.12.2018      www.expresul.md   
 
Apă potabilă la robinet pentru locuitorii satului Băhrinești
18.12.2018      provincial.md   
 
Ghid video privind calcularea salariilor angajaților din sectorul bugetar, lansat de Ministerul Finanțelor
18.12.2018      mf.gov.md   
 
Legea salarizării în sectorul bugetar: obțineți răspunsuri la întrebări
13.12.2018      monitorul.fisc.md   
 

Austria oferă 750 de mii de euro pentru cinci sate din R. Moldova care vor trebui să sădească păduri pe malul râului Nistru

      
03.04.2018     www.ziarulnational.md

Guvernul Austriei va oferi Republicii Moldova un grant de 750 de mii de euro pentru crearea Parcului Național „Nistru de Jos” în cadrul proiectului „Adaptarea bazată pe ecosistem, măsuri de rezistență climatică și dezvoltare instituțională în Nistrul de Jos”. 

Principalii beneficiari ai proiectului vor fi locuitorii din cinci sate de pe malul Nistrului, pentru care vor fi îmbunătățite condițiile de trai prin reabilitarea sistemelor de aprovizionare cu apă. Proiectul mai prevede împădurirea cu fâșii forestiere a ambelor maluri ale Nistrului și dezvoltarea potențialului turistic al zonei.

Proiectul „Adaptarea bazată pe ecosistem, măsurile de rezistență climatică și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar Nistrul de Jos” este implementat de un consorțiu format din SE BIOTICA și AO EcoContact și este finanțat de Agenția Austriacă de Dezvoltare. 

Perioada de implementare a proiectului este de 4 ani (decembrie 2017 – noiembrie 2021) şi vine în susținerea creării Ariei Naturale Protejate de Stat – Parcului Național „Nistrul de Jos”.

Costul total al proiectului este de aproximativ 833 de mii de euro.