Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Șase orașe din Republica Moldova vor beneficia de circa 200 mii de euro

vezi mai mult

Cum o primărie din R. Moldova motivează oamenii să recicleze deșeurile electrice
18.04.2019      www.moldova.org   
 
O zonă publică degradată din orașul Ungheni a fost reamenajată cu suportul Guvernului Poloniei
15.04.2019      tv8.md   
 
A avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului de construcție a sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian din orașul Căușeni
13.04.2019      adrsud.md   
 
A fost deschisă aplicaţia pentru obținerea Premiului UE pentru Energie Durabilă în Țările Parteneriatului Estic
11.04.2019      adrcentru.md   
 
APEL privind lansarea Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” 2019
09.04.2019      adrcentru.md   
 

Șase orașe din Republica Moldova vor beneficia de circa 200 mii de euro

      
30.03.2018     provincial.md

Guvernul Poloniei va oferi un grant de circa 200 mii de euro pentru  realizarea, în șase  orașe din țara noastră, a proiectelor pilot în domeniul revitalizării urbană, iar alte 8 orașe vor beneficia de asistență tehnică pentru a dezvolta proiecte investiționale în acest sens.

O misiune de experți polonezi, își încheie astăzi, vizita în țara noastră, pe parcursul căreia au discutat cu autoritățile centrale și locale despre dezvoltarea urbană integrată și durabilă, au efectuat un schimb de experiență în domeniu, precum și au nominalizat proiectele ce au vor beneficia de finanțare de la Guvernul Poloniei, în urma organizării unui concurs de proiecte.

”Cele șase orașe selectate pentru această etapă sunt: Ocnița, Comrat, Cimișlia, Ungheni, Bălți și Edineț. Pentru a beneficia de resursele financiare planificate, aplicanții urmează să îndeplinească, până pe 2 aprilie 2018, un șir de condiții, stabilite de experții tehnici”, a subliniat Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros.

Potrivit oficialului în orașele nominalizate vor fi realizate proiecte ce vor spori incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale și vor îmbunătăți condițiile de trai pentru cetățeni.

Amintim, proiectul „Sprijinirea administrației publice în R. Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și durabilă pentru anii 2017-2019″ derulează în toate regiunile de dezvoltare, în mai multe etape.

Scopul este de a crea un sistem eficient de sprijin pentru dezvoltarea urbană. Astfel, la nivel național și regional este oferită asistență tehnică și consiliere din perspectiva politicilor publice pentru a dezvolta instrumente și mecanisme dedicate dezvoltării orașelor, precum și implementarea acestora. De asemenea, sunt dezvoltate capacitățile autorităților locale pentru  a elabora programe de revitalizare urbană, atragere a investițiilor și implementare a proiectelor, în acest sens.

Participanții în proiect beneficiază de instruiri, vizite de studiu în Polonia, consiliere din partea experților polonezi pentru a  dezvolta un sistem operațional funcțional pentru o dezvoltare urbană dinamică și revitalizarea orașelor.

Dina Roșca