Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți | Drumul Ferapontievca-Avdarma, deschis pentru circulaţie

vezi mai mult

DOC // Lista localităților care și-au găsit frați peste Prut în 2017
10.01.2018      deschide.md   
 
Primarul orașului Glodeni, despre 2018: „Planurile sunt mari, un pic este dezamăgirea…”
07.01.2018      provincial.md   
 
Așteptările directorului ADR Centru de la anul 2018
07.01.2018      provincial.md   
 
Primarul orașului Nisporeni: Pentru 2018 ne propunem proiecte foarte ambițioase
07.01.2018      provincial.md   
 
(INTERVIU) Victor Său, primarul orașului Soroca: Sper că locuitorii au apreciat că am făcut multe lucruri frumoase, însă câte nu ai face, trebuie schimbări
07.01.2018     
 

Drumul Ferapontievca-Avdarma, deschis pentru circulaţie

      
09.09.2017     trm.md
Vor circula pe un drum modern mai repede decât s-au aşteptat. Vorbim despre locuitorii din satul Avdarma, din sudul ţării, acolo unde s-au încheiat lucrările de reconstrucţie a unei porţiuni de traseu care face legătura cu centrul raional. Oamenii spun că de acum încolo vor circula mai rapid şi în siguranţă, asta în timp ce autorităţile promit trasee noi în mai multe localităţi, relatează Mesager.
Porţiunea de drum dintre localităţile Avdarma şi Ferapontievca din Găgăuzia are o lungime de cinci kilometri. Deşi lucrările au început în luna noiembrie 2016 şi erau planificate până la sfârşitul anului, muncitorii au încheiat reconstrucţia traseului mai devreme.

„Era imposibil de circulat pe aici, pietrişul zbura în toate părţile. Acum arată foarte bine, poţi merge liniştit. Vrem să credem că acest drum a fost reparat calitativ. Este singura cale de acces din localitatea Avdarma spre Ferapontievca. Pe aici ne deplasăm spre Comrat la piaţă, la centrul medical sau la Chişinău. Avem mare nevoie de acest drum”, spun locuitorii din Avdarma.

„Mulţi premieri ne-au promis să ne construiască acest drum. Suntem bucuroşi că acum a fost reconstruit în termene restrânse şi chiar în condiţii meteo nefavorabile, atunci când au fost ploi”, a declarat primarul localității, Ivan Casîm.

Decizia de a repara porţiunea de drum a fost luată în cadrul vizitei în teritoriu a premierului Pavel Filip, încă în luna martie 2016. Astăzi şeful Guvernului a venit să recepţioneze lucrările.

„Atunci când este dialog, poţi să realizezi foarte multe planuri frumoase. Sunt departe de ideea că Guvernul a făcut totul pentru ca cetăţenii să trăiască bine în Republica Moldova. Avem încă multe probleme şi întrebări. Există acel plan de reforme. Atunci când oamenii vor trăi în bunăstare, atunci vom spune că Guvernul a realizat planul”, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

„Drumul Ferapontievca - Avdarma este un exemplu de drum local de o calitate înaltă. Vrem ca astfel de drumuri să fie construite şi în alte localităţi din Găgăuzia. Suntem gata să investim banii locali. Vreau să mulţumesc pentru un exemplu bun şi pentru susţinere”, a declarat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Lucrările de reconstrucţie a drumului au costat opt de milioane de lei, 20 de milioane fiind alocate din Fondul Rutier. În cadrul vizitei în Găgăuzia, premierul a vizitat şi blocul chirurgical al spitalului raional din Comrat, renovat de curând, după care a avut o şedinţă cu primarii locali.